Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba derulează în decembrie și ianuarie o campanie de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă. Planul de acțiune

Dragoş Suciu

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba derulează în lunile decembrie și ianuarie o campanie de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă în contextul în care Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor confirmate, în acest an, este foarte mare, comparativ cu anul trecut. 

Astfel, potrivit planului de acțiune, în perioada 5-11 decembrie, toți medicii de familie vor catagrafia copiii cu vrâste între 9 luni și 9 ani fără nicio doză RRO, precum și copiii cu vârste între 5 și 9 ani care au o singură doză RRO.

În perioada 12 – 20 decembrie medicii de familie împreună cu asistenții comunitari vor verifica toate catagrafiile și le vor transmite către DSP Alba.   

În perioada 22-30 decembrie se va realiza distribuirea vaccinului RRO în teritoriu către medicii de familie.

Începând cu 3 ianuarie se va desfășura activitatea de vaccinare.

Până la data de 18 ianuarie medicii de familie vor raporta DSP Alba realizările la vaccinare.

Campania de promovare a vaccinării, în județul Alba, se derulează în perioada 8 decembrie – 18 ianuarie.

Alexandru Sinea07”Raportându-ne la situația de la nivel național, județul Alba a înregistrat puține cazuri de rujeolă și vrem să ținem în continuare situația sub control. Astfel, facem apel și la părinți să conștientizeze importanța vaccinării, iar noi am elaborat un plan concret de acțiune, care va fi respectat cu strictețe”, a declarat directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Copiii născuți în anii 2007 și 2008, vaccinați prin campanii de vaccinare școlară, vor fi catagrafiați corespunzător evidențelor primare existente la cabinetul medicului de familie. În situația în care aceste evidențe lipsesc, medicii de familie și asistenții comunitari sau mediatorii sanitari vor informa despre necesitatea obținerii adeverințelor de la nivelul școlilor.

 Totodată, menționăm că doza de vaccin RRO efectuată la copii din grupa de vârstă 9-11 luni nu se consideră doză valabilă în istoricul vaccinal al copiilor, iar aceștia trebuie obligatoriu să fie vaccinați ulterior cu două doze RRO conform calendarului național, (respectiv, la vârstele de 12 luni și 5 ani), cu menținerea unui interval minim de 28 zile între dozele de RRO.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea