// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

DSP Alba a realizat o nouă analiză a stării de sănătate în unitățile de învățământ din județ

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a realizat, prin atribuțiile conferite de lege, o nouă analiză a stării de sănătate în unitățile de învățământ din județul Alba, constatând că în mediul rural, unde au existat și cazuri izolate de pediculoză, morbiditatea este mai mare decât în mediul urban.

”În urma centralizării datelor triajului epidemiologic efectuat în unităților de învățământ din județul Alba, după vacanța intersemestrială, am constatat că în mediul rural morbiditatea este mai mare decât în mediul urban și că frecvența anginelor crește cu vârsta”, potrivit unui comunicat de presă postat, luni, pe site-ul DSP Alba.

În mediul rural au existat și cazuri izolate de pediculoză.

”În urma acestor date am concluzionat că factorii economico-sociali defavorabili în mediul rural față de mediul urban, împreună cu neaplicarea unor măsuri de igienă individuală și colectivă, sunt factorii favorizanți care au dus la creșterea morbidității, prin boli infecțioase în mediul rural față de mediul urban”, se mai arată în comunicat.

DSP Alba va analiza, periodic, starea de sănătate a populației și va lua măsurile care se impun.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419