Rămâi conectat

Actualitate

Drumul vicinal dintre Întregalde și Pârâul Teopului va fi modernizat: Proiectul vizează obținerea acordului de mediu

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul modernizare drum vicinal, între satul Întregalde-Pârâul Teopului, comuna Întregalde, județul Alba, propus a fi amplasat în localitatea Întregalde. Valoarea investiției este de 571.824 lei.

Drumul vicinal proiectat asigură conectivitatea comunei cu rețeaua județeană de drumuri, astfel drumul vicinal proiectat face legătura cu drumul județen DJ 107 K Galda de Jos (DJ107 H) – DJ 107 I (Bîrlești). Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumului propus spre modernizare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp defavorabil.

Pentru modernizarea drumului vicinal supus prezentei documentații se vă prevedea o structura rutiera supla formata din următoarele straturi:

Electrica Furnizare Discount

– 10 cm strat de formă din balast
– 30 cm strat inferior de fundație din balast;
– 15 cm strat superior de fundație din piatră spartă;
– 6 cm strat de uzură din mixtură asfaltică B.A. 16.

Acostamentele vor fii realizate din 20 cm balast peste care se vă așterne un strat de 20 cm piatră spartă.

Scurgerea apelor de suprafață de pe platforma drumului se vă realiza prin intermediul pantelor transversale de 2,5 % a părții carosabile și de 4,0 % a acostamentelor. în lungul drumului scurgerea apelor se face prin intermediul rigolelor de acostament proiectate la marginea părții carosabile care vor deversa în podețele proiectate.

Deoarece drumul vicinal a fost proiectat cu o platformă de 4,0 m și o parte carosabilă de 3,0 m, au fost prevăzute 2 de stații de încrucișare, în funcție de spațiul disponibil. Acestea au o lățime de 2,5 m, o lungime de 15,0 m și pene de racordare de 2 x 5,0 m și vor fii amenajate cu aceeași structura că a drumului vicinal.

În vederea reglementării circulației și asigurării siguranței în trafic, pe drumul vicinal proiectat s-au prevăzut marcaje longitudinale laterale conform SR 1848-7: 2015 și 7 indicatoare de circulație

Prin modernizarea drumului vicinal, care necesită o îmbunătățire a stării tehnice și o sporire a capacității portante, se vă asigura o circulație corespunzătoare, îmbunătățindu-se substanțial starea tehnică, siguranța și confortul utilizatorilor.

Publicitate

Actualitate

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zone vizate

Publicat

în

COD PORTOCALIU de CANICULĂ, meteorologii avertizează : ASTĂZI temperaturile vor ajunge la 40 de grade în jumătate din teritoriul României. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru duminică, 1 august, COD PORTOCALIU de CANICULĂ, cu temperaturi ce vor ajunge la 41 de grade, în jumătate din teritoriul României.

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Publicat

în

A început Postul Adormirii Maicii Domnului. Obiceiuri și tradiții la români, în cele 2 săptămâni

Pentru creștinii ortodocși urmează 2 săptămâni de post și rugăciune, ținând cont că tocmai ce am intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului, moment care precede marea sărbătoare de peste an a Sfintei Maria Mare.

Potrivit rânduielilor ortodoxe, miercuri, 31 iulie, a început Postul Adormirii Maicii Domnului. Acesta durează două săptămâni, până la Sfânta Marie Mare, prăznuită pe 15 august. În limbajul popular, acest post mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămariei.

Este un post care pregătește credincioșii de cele două mari praznice împărătești ale lunii: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august). Postul Adormirii Maicii Domnului durează mai puțin decât Postul Paștelui sau decât cel care precede Crăciunul, dar este considerat la fel de important în creștinismul ortodox.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: mesaje de Sf Maria

Postul Adormirii Maicii Domnului este cel mai nou dintre cele patru posturi de durată. Originea lui trebuie căutată prin secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului a început a cunoaște o dezvoltare mai mare și când sărbătoarea Adormirii ei a început a căpăta o mai mare importanță. La început însă, nici timpul din an, nici durata și nici felul postirii nu erau la fel peste tot.

În zona Antiohiei, creștinii posteau o singură zi (6 august), alții mai multe zile (patru la Constantinopol sau opt la Ierusalim); în răsărit posteau în luna august și de aceea postul era numit și Postul lui August, alții în septembrie (apusenii, cum fac până azi), iar alții nu posteau deloc, socotind că sărbătoarea Adormirii este zi de mare bucurie, deoarece Maica Domnului a trecut de la amărăciunea pământească la bucuria cerească, unde stă în nemijlocită apropiere de Fiul ei iubit.

Data și durata postului au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Îndrumările tipiconale prevăd ca în Postul Adormirii Maicii Domnului să se ajuneze lunea, miercurea și vinerea, până la Ceasul al IX-lea (aproximativ ora 15:00), după care se poate consuma mâncare uscată. Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin. De sărbătoarea Schimbării la Față (6 august) este dezlegare la pește.

sursa: capital.ro

Citește mai mult

Actualitate

Deși România a vândut peste UN MILION de doze de vaccin anticoronavirus rămase nefolosite, vom mai primi încă 200.000 de mii

Publicat

în

Mai mult de 200.000 de doze de vaccin anti-Covid, produse de companiile Johnson&Johnson și Moderna, ajung vineri în România.

CNCAV a anunțat că 93.600 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc vineri la Institutul Cantacuzino. Transportul pe cale terestră al dozelor este asigurat de firma producătoare.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, scrie Mediafax.

Electrica Furnizare Discount

Până în prezent, 987.700 de doze Janssen au fost recepționate, iar 431.018 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Tot vineri vor sosi în țară și 111.600 de doze de vaccin Moderna.

Acestea vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, 1.705.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 726.395 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare