Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drumul vicinal dintre Întregalde și Pârâul Teopului va fi modernizat: Proiectul a primit undă verde de la APM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul ”Modernizare drum vicinal, între satul Întregalde-Pârâul Teopului, comuna Întregalde, jud Alba”, propus a fi amplasat în comuna Întregalde, localitatea Întregalde, intravilan”

Drumul vicinal proiectat asigură conectivitatea comunei cu rețeaua județeană de drumuri, astfel drumul vicinal proiectat face legătura cu drumul județen DJ 107 K Galda de Jos (DJ107 H) – DJ 107 I (Bîrlești). Datorită stării tehnice necorespunzătoare a drumului propus spre modernizare, circulația se desfășoară cu dificultate, în special pe timp defavorabil.

Pentru modernizarea drumului vicinal supus prezentei documentații se vă prevedea o structura rutiera supla formata din următoarele straturi:

– 10 cm strat de formă din balast
– 30 cm strat inferior de fundație din balast;
– 15 cm strat superior de fundație din piatră spartă;
– 6 cm strat de uzură din mixtură asfaltică B.A. 16.

Acostamentele vor fii realizate din 20 cm balast peste care se vă așterne un strat de 20 cm piatră spartă.

Scurgerea apelor de suprafață de pe platforma drumului se vă realiza prin intermediul pantelor transversale de 2,5 % a părții carosabile și de 4,0 % a acostamentelor. în lungul drumului scurgerea apelor se face prin intermediul rigolelor de acostament proiectate la marginea părții carosabile care vor deversa în podețele proiectate.

Deoarece drumul vicinal a fost proiectat cu o platformă de 4,0 m și o parte carosabilă de 3,0 m, au fost prevăzute 2 de stații de încrucișare, în funcție de spațiul disponibil. Acestea au o lățime de 2,5 m, o lungime de 15,0 m și pene de racordare de 2 x 5,0 m și vor fii amenajate cu aceeași structura că a drumului vicinal.

În vederea reglementării circulației și asigurării siguranței în trafic, pe drumul vicinal proiectat s-au prevăzut marcaje longitudinale laterale conform SR 1848-7: 2015 și 7 indicatoare de circulație

Prin modernizarea drumului vicinal, care necesită o îmbunătățire a stării tehnice și o sporire a capacității portante, se vă asigura o circulație corespunzătoare, îmbunătățindu-se substanțial starea tehnică, siguranța și confortul utilizatorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea