”Drumul Regelui” – finalizat pe tronsonul dintre Alba și Sibiu
Tronsonul de drum Jina – Șugag/Valea Sebeșului/DN 67C, ce face legătura cu cea mai pitorească șosea din România – Transalpina – a fost reabilitat în totalitate și va fi practicabil în această iarnă.
Daca inițial drumul Jina – Șugag a fost un drum de pamânt, aflat într-o stare avansată de degradare, fiind aproape impracticabil, prin proiectul realizat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, s-au asfaltat 10 km de drum (5,7 km pe teritoriul județului Sibiu și 4,3 km în județul Alba), au fost amenajate 12 podețe, precum și 3.300 m liniari de trotuare în localități și s-au construit ziduri de sprijin.
Drumul Jina-Șugag este un drum de mare interes turistic, care face legatura între două zone cu valoare turistică recunoscută – Mărginimea Sibiului și Valea Sebeșului, fiind catalogat drept cel mai frumos drum județean din zonă, datorită peisajelor superbe.
Valoarea contractului de finanțare încheiat în 13 martie 2009 a fost de 18.626.514,31 lei fără TVA, din care valoarea nerambursabilă s-a ridicat la 17.473.210,79 fără TVA, contribuția celor două consilii județene fiind de 356.596,14 lei fără TVA (Consiliul Județean Sibiu – 196.127,88 lei și Consiliul Județean Alba – 160.468,26 lei).
În urma contractului semnat în 31 august 2009, asocierea de firme SC Roemi Group SRL și SC General Trust Argeș SRL a executat lucrări de consolidare și asfaltare între localitațile Jina și Dobra (județul Alba). Recepția la terminarea lucrărilor executate de firmele amintite a avut loc în data de 26 iunie 2012.
Un alt contract de execuție a fost încheiat în 17 mai 2012, cu SC Florea Grup SRL, firmă care a realizat lucrări de consolidare a taluzelor, sistemul rutier și a amenajat rigolele între Jina și Dobra, recepția la terminarea lucrărilor având loc la sfârșitul săptamânii trecute.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute
IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute În fiecare an, în prima vineri de după Paști, creştin-ortodocşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. În această zi, îl sărbătorim pe Hristos Cel Înviat, ca Izvor al vindecărilor, apoi pe Maica Domnului, ca persoană care […]
25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]
„JOIA REA” din Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci astăzi în JOIA ALBĂ Joia Albă sau Joia Rea, așa cum mai este denumită, este una dintre cele mai importante zile de după Paști. Potrivit tradiției se cinstesc holdele, grădinile şi grânele. Joia din Săptămâna Luminată este temută în popor. Citește și: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ. Ce […]