Drumul forestier din Valea Răchiții urmează să fie reabilitat: Proiectul de peste 5,2 milioane de lei, lansat în SEAP
Drumul forestier din Valea Răchiții urmează să fie reabilitat: Proiectul de peste 5,2 milioane de lei, lansat în SEAP
Aproape 7 kilometri de drum din Valea Răchiții urmează să fie modernizat și reabilitat de către Ocolul Silvic Cugir, Direcția Silvică Alba. Proiectul „Lucrări de reabilitare drum forestier Valea Răchiții”, cu o valoare de peste 5,2 milioane de lei a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Drumul forestier Valea Răchiții se află pe teritoriul administrativ al orașului Cugir, în zona montană și submontană a Munților Șurianu, în bazinul Râului Mare, afluent al Văii Cugir.
Starea avansată de degradare a acestui drum conduce la imposibilitatea efectuării la nivel optim a lucrărilor de îngrijire a pădurii, ceea ce conduce la diminuarea materialului lemnos redat în circuitul economic, De asemenea, neefectuarea sau efectuarea cu greutate a lucrărilor de igienizare are drept consecința creșterea gradului de infestare cu dăunători, precum și limitarea intervenților în cazul unor incendii și calamități naturale.
Citește și: Continuă investițiile în infrastructura comunei Șpring: Primăria a solicitat acordul de mediu pentru realizarea investiției de realizare rigole și accese la proprietăți în Cunța
Conform documentației studiate:
Structura rutieră: strat de uzură din piatră spartă sort 0-63, strat de fundație din piatră spartă poligranulară. Iar pentru acostament: piatră spartă 15cm. și material drenant balast 20cm.
Stații de încrucișare: lățimea de 2.98m, lungimea de 20.00m și pene racord de 10.00mm. În cazul în care excavația pentru realizarea structurii rutiere noi va pune în evidență zone măloase, slabe, atunci se va așterne un blocaj de piatră brută în grosime de minim 50cm.
Amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale: pentru a evita aducerea noroiului pe partea carosabilă, drumurile laterale nemodernizate au fost amenajate pe o lungime și lățime variabilă în funcție de ampriza drumului lateral.
Pentru scurgerea apelor și lucrări la podețe: decomatare, subzidiri culeei, pinten amonte și aval, saltea din anrocamente, refacere grindă parapet, reparații cu mortare speciale, parapet H4b. S-au proiectat podețe noi din tuburi corugate cu diametrul cuprins între 600-1500m.
Lucrări de consolidare: S-au proiectat protecții taluz cu anrocamente având înălțimea HE 1.50-2.00m ziduri de sprijin din gabioane.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
INCENDIU la acoperișul unei locuințe din cartierul Bărăbanț. Intervin pompierii din Alba Iulia
INCENDIU la acoperișul unui garaj din cartierul Bărăbanț. Intervin pompierii din Alba Iulia Un incendiu a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 14.20, la acoperișul unui garaj din cartierul Bărăbanț, din Alba Iulia. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU la o rulotă din Războieni-Cetate: Intervin pompierii din Aiud Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru […]