Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drumul EXPRES Turda-Tureni va scurta timpul dintre Alba Iulia și Cluj Napoca: Două asocieri de firme se bat pentru realizarea celor 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A3 și A10, prin Tureni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni a fost ultima zi în care s-au putut depune oferte pentru realizarea Drumului Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, o șosea cu o lungime de aproximativ 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A3, prin Tureni.

Două asocieri de firme au depus oferte pentru contractul în valoare de 569 milioane de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Drumul Expres Cluj-Napoca – Autostrada Transilvania. Este vorba despre

-Asociere: Dimex-2000 Company (Leader), Obras Publicas Y Regadios, Opr Asfalt, Autotehnorom, Con-A Operations, Danavi, Road Expert Design SRL, Terratest Geotehnic SA, Electro Energetica, Transilvania Impact Import Export, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, EPMC Consulting, Eurotest, All Inclusive Teste Laborator, SC Geologic Site SRL, Autotehnorom, WGS Grand Security SRL;
-Asociere: Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS.(Leader), Visio Construction Works, Elektra Invest, Danavi, Epser LTD, Eckon Cei, Visio Construction Works, Muzeul Olteniei Craiova.

Contractul pentru Drumul expres care va face conexiunea dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație în luna februarie de către CNAIR. Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Contract de jumătate de miliard de lei

Proiectul este estimat la 569,2 milioane de lei și are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor. Contractul urmează să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027, și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania are o durată de execuție de 18 luni, scrie monitorulcj.ro.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 kilometri va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. Pe această șosea sunt prevăzute 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Șosea de mare viteză Cluj-A3

Drumul Expres va asigura legătura dintre două căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni, mai precizează sursa citată.

Acesta va degreva traficul greu şi de tranzit din municipiul Turda, și va reduce timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

Ministerul Transporturilor anunța, în noiembrie 2022, exproprieri suplimentare pentru drumul expres Cluj-Napoca-Autostrada Transilvania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea