Rămâi conectat

Actualitate

Drumul din Vințu de Jos, prea îngust pentru doi șoferi cu alcoolemie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*După ce și-au făcut praf mașinile au fugit de la locul accidentului

Miercuri noaptea, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul IPJ Alba s-au sesizat despre faptul că pe str. Gării în localitatea Vințu de Jos a avut loc un eveniment rutier iar autoturismul implicat urmează a fi transportat cu o platformă.

Pentru verificarea aspectelor sesizate la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vinţu de Jos, care au constatat că pe strada respectivă s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme conduse de B. C. (34 ani) domiciliat în comuna Gilău, judeţul Cluj si F.M.A. (23 ani) domiciliat în comuna Vințu de Jos, judeţul Alba.

Conducătorii auto nu au anunțat autorităţile şi au părăsit locul producerii evenimentului, unul dintre autoturisme fiind identificat pe strada Lucian Blaga din localitatea Vinţu de Jos, iar celălalt autoturism implicat în accident încărcat pe o platforma se îndrepta în direcția Alba Iulia.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest marca Drager, care a  indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat pentru B.C. şi 57 mg/l pentru F.M.A., fapt pentru care au luat măsura conducerii acestora la Spitalul Județean de Urgenta Alba  unde le-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale în care faţă de cei doi conducători auto se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 87 alin.1 din OUG 195 / 2002 – privind circulaţia pe drumurile publice”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea