Rămâi conectat

Actualitate

Drumul din Vințu de Jos, prea îngust pentru doi șoferi cu alcoolemie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*După ce și-au făcut praf mașinile au fugit de la locul accidentului

Miercuri noaptea, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul IPJ Alba s-au sesizat despre faptul că pe str. Gării în localitatea Vințu de Jos a avut loc un eveniment rutier iar autoturismul implicat urmează a fi transportat cu o platformă.

Pentru verificarea aspectelor sesizate la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vinţu de Jos, care au constatat că pe strada respectivă s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme conduse de B. C. (34 ani) domiciliat în comuna Gilău, judeţul Cluj si F.M.A. (23 ani) domiciliat în comuna Vințu de Jos, judeţul Alba.

Conducătorii auto nu au anunțat autorităţile şi au părăsit locul producerii evenimentului, unul dintre autoturisme fiind identificat pe strada Lucian Blaga din localitatea Vinţu de Jos, iar celălalt autoturism implicat în accident încărcat pe o platforma se îndrepta în direcția Alba Iulia.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest marca Drager, care a  indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aer expirat pentru B.C. şi 57 mg/l pentru F.M.A., fapt pentru care au luat măsura conducerii acestora la Spitalul Județean de Urgenta Alba  unde le-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale în care faţă de cei doi conducători auto se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are  o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă  pedepsită de art. 87 alin.1 din OUG 195 / 2002 – privind circulaţia pe drumurile publice”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare