Drumul din apropierea Parcului Zăvoi va fi asfaltat
Referitor la materialul apărut în cadrul rubricii “Biroul de relaţii cu publicul” din data de 8 iunie 2011, Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte să facă următoarele precizări.
Considerăm că refuncţionalizarea zonei Zăvoi şi transformarea acesteia într-un parc de agrement constituie un element de reală utilitate pentru comunitatea din Miceşti şi totodată un aport cert în igienizarea şi sistematizarea unei porţiuni de teren public care până la data începerii lucrărilor avea imaginea unui “teren a nimănui”, un loc mlăştinos. Fără a intra în descrierea detaliată a imaginii din trecut putem afirma cu convingere că această investiţie a atras după sine implicit îmbunătăţirea calităţii mediului urban şi concret apariţia unor funcţiuni publice de real interes. Într-o zonă în care până de curând nu se putrea discuta nici măcar despre iluminat public azi putem vorbi despre terenuri de tenis şi fotbal precum şi despre un loc de joacă pentru copii. Precizăm că fondurile guvernamentale alocate pentru acest proiect aveau destinaţie precisă şi nu puteau include amenajarea drumului.
Neajunsul reclamat prin descrierea “stare tehnică deplorabilă” ce face referire la drumul din proximitatea parcului, va fi remediat prin implementarea unui alt program de finanţare care va asigura soluţiile financiare pentru sistematizarea integrală a străzii Zăvoi. Respectiva porţiune de drum a fost pietruită în anii trecuţi şi se va reveni pentru reprofilare în perioada imediat următoare. Lucrări de mai mare anvergură nu pot fi susţinute financiar până la introducerea canalizării menajere în zonă. Mai mult, strada este inclusă în proiectul de modernizare şi transformarea a drumurilor pietruite în drumuri asfaltate. În prezent procedura de achiziţie a contractului de lucrări fiind în curs de desfăşurare. Coordonatorul acestui proiect este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Practic o dublă intervenţie asupra acestei porţiuni de drum presupune costuri nejustificate.
Canalul de descărcare inclus în actualul Parc a fost betonat şi amenajat aşa încât să se asigure descărcarea pluvialelor din întreaga localitate. Şanţul marginal al drumului despre care se vorbeşte a fost profilat, iar pentru descărcarea apei s-a montat un tub care să asigure scurgerea apei în canalul betonat. În timp, acest şanţ s-a colmatat. Menţinerea stării tehnice a acestui şanţ marginal revine conform HCL nr. 368/2005 în sarcina locuitorilor din zonă.
Montarea gardului a fost prevăzută în proiect şi justificată prin necesitatea protejării zonei amenajate de accesul necontrolat al animalelor.
Executantul lucrări a fost SC GARDEN CENTER GROUP SRL Bucureşti iar eventuala implicare în execuţie a unei firme locale s-a făcut strict la comanda contractantului general. Valoarea totală a investiţiei pentru Parcul Zăvoi este 348 626,81 lei.
Referitor la liniştea publică, Primăria va dispune măsuri şi intensificarea în zonă a patrulelor de ordine publică.
Mulţumim pentru interes şi vă asigurăm de sprijinul şi cooperarea Primăriei Municipiului Alba Iulia în rezolvarea oricărei sesizări. (Biroul de presă al Primăriei municipiului Alba Iulia)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
VIDEO: Minune de Bobotează. În fiecare an, apele râului Iordan, în care a fost botezat Iisus Hristos, își schimbă cursul
-
Actualitateacum 4 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Vine popa cu botezul! Câștig spiritual sau cheltuială materială?