Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Drepturile salariale ale bugetarilor – undeva, cândva, peste mulţi, mulţi ani…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De câte ori n-au auzit oare, românii, în ultimii trei ani, tot felul de promisiuni fulminante, dar aruncate mereu în neantul termenelor nedefinite?!
De câte ori nu ni s-a repetat, în mod solemn, cu mâna pe inima portocalie, că lucrurile vor reveni de urgenţă la normal pentru că, cele mai curajoase guverne, în speţă cele conduse de domnul Boc, au făcut ce n-a reuşit nimeni până la ei, adică o reformă profundă, absolut necesară pentru ţară?!
De câte ori nu ni s-au spus, cu sonorul dat la maxim, cele mai asezonate fraze cu inventate-speranţe pd-iste: de la 1 ianuarie, salariaţii îşi vor recupera veniturile tăiate cu barda pd-istă! De la 1 ianuarie vom ieşi din recesiune! De la 1 ianuarie, românii vor trăi mult mai bine, criza va dispărea, economia îşi va reveni, iar investiţiile nu vor mai prididi să abunde! Deci vor curge continuu laptele şi mierea portocalii!
Dar cea mai recentă acţiune a Guvernului Băsescu-Boc contrazice în mod indiscutabil faptul că aceste intenţii nu au existat în realitate niciodată pe agenda guvernamentală pd-istă! Noua faptă bună a acestora este din nou îndreptată împotriva bugetarilor nedreptăţiţi de tăierile salariale ale echipei Băsescu-Boc! Guvernul tuturor promisiunilor false, printr-o ordonanţă aprobată de majoritatea pe care o are în Camera Deputaţilor, a prelungit până în 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obţinut în instanţă hotărâri definitive şi a modificat procentele anuale de returnare a sumelor respective! Adică 2010 şi 2011 au devenit pe loc 2016 şi ce va mai urma…
Potrivit termenelor asumate iniţial de Guvernul Boc, sumele devenite executorii până la data de 31 decembrie 2009 erau plătite astfel: în anul 2010 – 34% din valoarea titlului executoriu, în 2011- 33%, în 2012 – 33%. Astăzi, în urma amendamentelor aduse la OUG 71/2009, plata sumelor se va face astfel: în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
Din păcate, cu fiecare lună care mai trece, cu Băsescu-Boc-Udrea şi tot partidul lor stat în fruntea guvernării, românii nu mai pot constata altceva decât un singur şi trist adevăr: tot ceea ce li s-a spus că se va face pentru binele lor, sunt de fapt minciuni sfruntate, manipulări flagrante şi amânări infinite!
Mult lăudatele guverne portocalii-verzi sau pd-iste-unpr-iste, cum vreţi să le mai denumim, nu au făcut în realitate nimic concret din ceea ce au promis! Ba din contră, aceştia au ajuns la nemaiîntâlnita performanţă post-decembristă, de a distruge toate sistemele publice: cel social, educaţional, de sănătate sau adminstraţie!
Românii v-au tolerat incompetenţele şi au înţeles, domnilor Băsescu şi Boc, să vă suporte eşecurile pentru ceva timp, prin transferarea tuturor sacrificiilor crizei pe spatele lor!
Dar dumneavostră, deja tindeţi să permanentizaţi minciuna până la infinit, domnule fals premier şi domnilor iresponsabili miniştri ai ocrotitorului întru-binele portocaliu, preşedintele Băsescu!
Deputat PNL Alba,

Teodor ATANASIU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea