Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică| Reprezentanții USR au fost goniți de către cetățeni și nu au spus nimic despre asta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este nepermis să distorsionezi realitatea. Este inacceptabil să încerci să îți faci capital politic în ciuda faptului că oamenii ți-au spus în mod repetat să pleci și să îi lași să discute cu executivul local.

Ce s-a întâmplat de fapt?

În data de 9 septembrie 2020, la solicitarea cetățenilor, executivul local din municipiul Aiud în persoana primarului și a viceprimarului ne-am deplasat pe strada Abrudului la o întâlnire cu cetățenii și reprezentanții S.C. APA CTTA SA Alba. Problema cetățenilor consta în neintroducerea străzii Abrudului în proiectul cu finanțare europeană care prevede extinderea rețelelor de apă în Aiudul de Sus.

Cetățenii prezenți au înțeles faptul că beneficiarul finanțării, S.C. APA CTTA SA Alba, la cererea Primăriei municipiului Aiud, a solicitat introducerea străzii Abrudului în proiect, dar că solicitarea a fost respinsă de către finanțator. Au înțeles că s-a introdus apa potabilă în localitatea Măgina cu 5 luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract. Au înțeles faptul că se reabilitează și se extind rețele de apă și canalizare în Aiud, Aiudul de Sus, Ciumbrud, Sâncrai, etc. Pe scurt, cetățenii prezenți au înțeles că au în executivul local aiudean un partener cu adevărat aplecat spre nevoile lor, care a demonstrat bună-credință și implicare, și care identifică soluții.

Cei care nu au înțeles nimic au fost reprezentanții USR. Prezenți la o întâlnire administrativă cu tricouri cu însemne electorale, au încercat practic să câștige capital politic pe seama nevoii unor cetățeni. În articolul publicat, aceștia nu au spus nimic despre eleganța cu care au fost invitați de către cetățeni să părăsească întâlnirea, nimic despre faptul că cetățenii au admis că nu i-au invitat la întâlnire și nimic despre faptul că reprezentantul lor și-a dat jos tricoul cu însemne electorale în fața tuturor celor prezenți.

Administrația este administrație, iar politica este politică. Oamenii au nevoie de soluții, nu de instigare. Administrația locală înseamnă soluții pentru problemele cetățenilor și nimic mai mult. Indiferent de opțiunile electorale ale cetățenilor care se întâlnesc cu reprezentanții administrației locale, candidații au obligația decenței publice. Iar jumătățile de adevăr fac cât o minciună întreagă. Stimați candidați, ați fost ignorați și goniți de acolo de către cetățeni și nu ați spus nimic despre asta.

Iulia Adriana Oana Badea,
Primar al municipiului Aiud

Helga Lorincz,
Viceprimar al municipiului Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea