Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DREPT LA REPLICĂ. Primăria Alba Iulia: În pădurea Mamut, din 2014, nu s-au tăiat decât arborii care s-au uscat “pe picior”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la materialul aparut in ziarulunirea.ro, la rubrica stirea ta, ”Apel disperat. Dacă se continuă așa în câțiva ani rămânem fără plămânul verde al municipiului Alba Iulia” din 22.03.2016, dorim sa ne acordati dreptul de a furniza prin intermediul dumneavoastra raspunsul de mai jos:

In padurile din Romania exploatarea masei lemnoase se face conform AMENAJAMENTELOR SILVICE, lucrari elaborate de un colectiv de specialisti autorizati in silvicultura. Aceasta lucrare cu caracter tehnic cuprinde toate interventiile ce se executa pe un fond forestier, pe o perioada de zece ani, inclusiv taierile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

defrisare Mamut09Padurea la care se face referire are o varsta cuprinsa intre 65 si 80 de ani, iar amenajamentul ei facut in anul 2012, sunt prevazute taieride rarire si igienizare in volum de aproximativ 1000 mc/an. Desigur, acest volum nu se recolteaza anual de pe intreaga suprafata de 687 ha, ci se imparte in parcele de 70 ha, in asa fel incat in intervalul de 10 ani sa fie parcursa uniform intreaga suprafata. Varsta limita a acestei paduri este prevazuta la 100 de ani, deci, peste aproximativ 15 ani, in padurea Mamut vor aparea parcele defrisate si plantate cu arboretul care va fi propus de amenajisti.

Mentionam ca din anul 2014 nu s-au taiat decat arborii care s-au uscat “pe picior”, aspect ce va ramane valabil si in urmatoarea perioada. Din pacate, seceta a facut ravagii in ultimii trei ani si lemnul care nu mai da frunza verde depaseste cu mult cota de 1000 mc pe 687 ha. Daca forta majora o impune (seceta, insolatia excesiva), prin producerea de pagube mari, vom fi nevoiti sa luam masuri radicale inainte de termen, defrisari si replantari cu specii rezistente la seceta. Incepand cu luna mai 2016, toti iubitorii de padure pot participa la marcarea masei lemnoase care se va recolta in acest an, putand sa observe fenomenul de uscare, pentru o apreciere corecta a situatiei.

Consilier

Emil Popon


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea