Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Drept la replică: ”Independentul” cu partid, Mircea Trifu – veșnicul indus în eroare din Consiliul Local Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Independentul” cu partid, Mircea Trifu – veșnicul indus în eroare din Consiliul Local Alba Iulia

Consilierul local Mircea Trifu, ieri independent, astăzi cu partid, afirmă, într-un comunicat de presă al noii formațiuni pe care o lansa zilele trecute, fără să-i fie membru, că subsemnatul l-a indus în eroare cu privire la punctul de vedere al comisiei de buget asupra indemnizației de consilier local.

În ședința Consiliului Local din 30 iulie, după un întreg concurs de populism, între Mircea Trifu și cei de la ALDE, în care nu știau care să puncteze electoral mai bine, unul propunând o indemnizație pentru consilierii locali în procent de 8% din indemnizația primarului, iar ceilalți, 0,01%, am prezentat punctul de vedere al comisiei de buget care prevedea stabilirea indemnizației la procentul de 10% din cea a primarului.

Lăsând la o parte faptul că independentul cu partid nu a fost indus în eroare de nimeni, aceasta fiind doar o stare generală care îl caracterizează, e limpede că a intrat deja în a doua fază a campaniei electorale pentru alegerile locale, prima etapă consumându-se din prima zi de mandat și până astăzi.

La fel de clar este că, fiind luat de valul „licitației” populiste pe marginea indemnizației consilierilor locali, nu a mai fost atent sau nu a înțeles concluzia comisiei și propunerea mea, iar astăzi ne vorbește despre nulitatea HCL, amenințând cu atacarea acesteia în instanță. Sigur că această atitudine nu mai e o supriză, Trifu obișnuindu-ne deja cu acțiunile în instanță, așa cum s-a obișnuit la rândul său să piardă mereu astfel de procese.

În tot cazul, neatenția colegului meu are pe undeva și o explicație în graba cu care a părăsit sala de ședință, imediat după bifarea „numărului” de campanie la proiectul referitor la regulamentul parcărilor și cel privind indemnizația consilierilor locali. O dată trecute aceste puncte, Trifu nu a mai avut vreun interes să rămână la ședință, donațiile făcute municipiului Alba Iulia sau dezmembrarea unor imobile nefiind proiecte la care acesta să fi putut capitaliza electoral.

Tot în eroare se află colegul Trifu și când spune că la Alba Iulia consilierii locali au una din cele mai mari indemnizații din țară, însă nici în acest caz nu e clar cine i-a produs inducerea. Îl informez, pe această cale că, luând la întâmplare câteva localități din România (Oradea, Iași, București, Brașov, Cluj-Napoca, Florești), nu am reușit încă să găsesc locul unde indemnizația este mai mică de 10%. Poate data viitoare când face astfel de afirmații, se va și documenta înainte, înlocuind demagogia cu argumente pe cât se poate generatoare de progres și beneficii concrete pentru cetățeni.

În fine, am toată încrederea că independentul cu partid va avea înțelepciunea de a nu se mai pune singur în astfel de situații dificile și va realiza că îndreptarea a cel puțin unei erori depinde de el și îi este la îndemână, renunțarea la o nouă și inutilă candidatură la alegerile locale.

Alin Ignat, vicepreședinte PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea