Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică Gabriel LUPEA, Viceprimar al Municipiului Alba Iulia – Domului Bogdan Lazăr: Mai puțină demagogie, mai multă verticalitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel LUPEA, Viceprimar al Municipiului Alba Iulia – Domului Bogdan Lazăr: Mai puțină demagogie, mai multă verticalitate

„Nu aș vrea să vorbesc despre formele și limitele dialogului politic în contextul apropiatei campanii electorale, ci aș vrea să atrag atenția asupra ridicolului din abordarea unora, dar și în privința pălăvrăgitului necontenit în spațiul public.

Domnul Bogdan Lazăr nu s-a prins că obligația de partid de a avea păreri de două ori pe zi, despre orice, te poate transforma într-un personaj mărunt. În primul rând, ar fi fost utilă o documentare pe orice motor de căutare pentru a afla că Legea salarizării demnitarilor din administrația publică locală a fost inițiată de guvernarea PSD-ALDE, în 2017. Aplicata fără pată și fără cusur și la Alba Iulia, doar e lege!

Devine și mai complicată situația în privința lipsei capacității de a cunoaște în detaliu funcționarea administrației publice. Aș spune că e cel puțin caraghios să anunți că vrei să ai inițiativa unui proiect de hotărâre, în cazul în care subiectul demersului e garantat de o ordonanță guvernamentală. Mai exact, domnul Lazăr nu a fost deposedat de nicio inițiativă, ci pur și simplu acordarea unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri, pentru perioada stării de urgență decretată, este clar lămurită în OUG 69/2020.

Primăria este singura entitate administrativă cu mandat în privința aplicării reducerilor de taxe cu până la 50%. Propunerea lui Bogdan Lazăr a fost de o reducere de 100%, ceea ce contravine legislației aplicabile. În plus, la data la care Bogdan Lazăr a venit cu propunerea de scriere a unui proiect de hotărâre pe aceeași temă, serviciile din aparatul propriu al primarului aveau asta deja în lucru, aspect prezentat și clarificat într-o discuție purtată chiar în sediul primăriei.

Ar fi mai util ca cei care pretind că vor să servească orașul și interesele albaiulienilor să termine cu astfel de piruete. Să deschidă ochii, să observe măcar de la distanță și să vină cu soluții viabile. În rest, povestea poveștii sau cine e primul care umflă roțile umflate, nu se potrivesc deloc cu felul aplicat și pragmatic al unei administrații din 2020.”

Ioan Gabriel LUPEA, Viceprimar al Municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de joi, 25 iulie 2024, un proiect care vizează suplimentarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav cu asistent personal, începând cu data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea