Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Dr. Traian Gligor – „Vrăjitorul din Bistra – sat Dealul Muntelui sau Omul de aur”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Cu ani în urmă în ziarul „Unirea” era publicat un articol dedicat profesorului Mihaiu Berindei, din Câmpeni, un vajnic colaborator al acestui cotidian. Acesta îşi prezenta pasiunea de-o viaţă, scriind cărţile „Urme de schiuri în Ţara Moţilor” precum şi „Din însemnările unui trecător care a iubit natura, zăpada şi gazonul”.
Anii au trecut, a venit vremea pensionării (2002), iar acum la 73 de ani nu prea am parte de „bătrâneţe cu puţină tinereţe”, atenţionările celei cu „coasa” sunt tot mai frecvente, începând cu un accident vascular cerebral, accident vascular la ochiul stâng, două infarcte consecutive şi în final mai multe necazuri morfo-funcţionale.
În acest articol nu eu sunt personajul principal, ci mai degrabă dl. Traian Gligor, medic primar medicină internă, medic specialist gastroenterologie cu competenţă ecografie generală, cu cabinet particular în oraşul Câmpeni, str. Teiului nr. 5. După investigaţiile făcute am fost diagnosticat cu „ulcer esofagian acut hemoragic” cu recomandarea unui tratament specific, iar după 30 de zile de înaltă profesionalitate moral cetăţenească am primit verdictul „vindecat complet”. Am avut trei programări, dar după fiecare din ultimele două investigaţii am întrebat: „Domnule doctor, cât mă costă”, răspuns prompt: „nimic”.
Pentru aceasta fac două dedicaţii pentru domnul doctor Traian Gligor: „Soarele răsare roşu şi tot roşu el apune. Omul bun este bun şi pe vreme bună, ca şi pe vreme rea”, „Recunoştiinţa este o floare rară, care nu creşte în grădina oricui”.
Floarea recunoştinţei a răsărit în sufletul meu şi o să am grijă să crească şi să înflorească cu fiecare an ce trece. În încheiere, afirm că schiul alpin a fost o pasiune de o viaţă pentru mine, iar acum practic din nou schiul alpin şi asta numai datorită d-lui doctor Traian Gligor.

prof. Mihaiu BERINDEI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valoarea indemnizaţiei pentru persoane cu dizabilităţi, crește de la 1 iunie 2024:. Câţi bani vor primi în plus Guvernul a aprobat majorarea indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav, cu 10 puncte procentuale din indicatorul social de referinţă (ISR), începând cu luna iunie 2024, a informat Ministerul Muncii şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea