Rămâi conectat

Actualitate

Două NOI VACANȚE pentru toți elevii, în anul școlar 2022-2023: Vacanțe în lunile octombrie și februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două NOI VACANȚE pentru toți elevii, în anul școlar 2022-2023: Vacanțe în lunile octombrie și februarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care sunt propunerile instituției pe care o conduce privind structura anului școlar 2022-2023. Printre propuneri sunt o vacanță în luna octombrie pentru toți elevii și revenirea vacanței din februarie.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie, iar în luna octombrie va fi o vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal.

Luăm în calcul ca la final de octombrie să fie o săptămână de vacanță pentru toți elevii, a spus ministrul Cîmpeanu, la TVR2, potrivit Mediafax.

Vacanța de iarnă va fi în perioada 22 decembrie 2022-8 ianuarie 2023. Apoi, s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie.

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

„Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță… Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport… Întâmplător se suprapune pe intersele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vacanța de Paște ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie, iar în luna mai se dorește organizarea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre natură.

Toate aceste sunt idei ale ministerului și vor face parte dintr-un proces de dezbatere cu elevi, părinții și profesorii, a precizat ministrul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea