Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Două drumuri județene aflate în relație directă cu DN1 și care vor permite accesul mai rapid spre autostrada A10 Sebeș-Turda, propuse spre reabilitare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două drumuri județene aflate în relație directă cu DN1 și care vor permite accesul mai rapid spre autostrada A10 Sebeș-Turda, propuse spre reabilitare  • Ele ar putea servi drept variante de ocolire în cazul unor eventuale blocaje

Alte două drumuri județene au intrat pe agenda de investiții din acest an a Consiliului Județean Alba. Autoritățile județene se pregătesc să abordeze lucrări de consolidare, modernizare și asfaltare pe DJ 107 și DJ 142 L.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Deocamdată a fost finalizată procedura de achiziționare a serviciilor de proiectare – faza Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru cele două obiective de investiții: ”Reabilitare și consolidare DJ 107: Alba Iulia (DN1) – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limită județul Mureș” și ”Modernizare drum judeţean DJ 142 L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădeşti – Leorinţ – Meşcreac – Peţelca – Căpud – Zărieş – Gara Podu Mureş (DN 14B)”.

În ce privește DJ 107, porțiunea care urmează să fie modernizată se află pe teritoriul comunei Ciugud și are o lungime de aproximativ 2,5 km. Tronsonul vizat se desfășoară de-a lungul zonei industriale aflate pe teritoriul comunei Ciugud. DJ 107 se află în apropierea viitoarei autostrăzi A10, tronsonul de drum vizat pornind de la intersecția denivelată cu autostrada A10. De asemenea, acesta face legătura direct cu DN1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia).

DJ 107 are o lungime totală de 72,888 km, este asfaltat și este clasat ca un drum aflat în stare ”bună”. În ceea ce privește DJ 142 L, tronsonul propus spre modernizare este situat pe teritoriul administrativ al comunei Mihalț (localitatea Zărieș) și al orașului Teiuș (localitatea Căpud) și se desfășoară pe malul stâng al râului Mureș. Lungimea drumului județean care urmează să fie modernizat este de 6,250 km, de la km 15 la km 21. DJ 142 L se află în apropierea viitoarei autostrăzi A10 și merge relativ paralel cu aceasta. Punctul de origine al drumului se află în localitatea Ciumbrud aflată pe DJ 107 E care face legătura cu municipiul Aiud și implicit cu drumul național DN1 (E81).

De asemenea, se află la celălalt capăt al traseului drumului județean ce face legătura directă cu DN 14B și prin acesta cu drumul național DN 1 (E81) și implicit cu viitoarea autostradă A10. În eventualitatea apariției unor blocaje pe DN1 (tronson cuprins între municipiul Aiud și localitatea Teiuș) drumul județean poate fi folosit ca variantă de ocolire a acestora. DJ 142 L are o lungime de 21,35 km din care 15,1 km asfalt aflat în stare bună şi 6,25 km drum pietruit – stare medie.

Reţeaua de drumuri judeţene din judeţul Alba aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Alba cuprinde 58 de drumuri judeţene. Cele 58 de drumuri judeţene însumează 942,351 km, din care 908,151 km sunt administrați de Consiliul Judeţean Alba, diferența de 34,2 km fiind administrați, conform HCJ Alba nr. 339/2017, de municipiile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, respectiv orașele Cugir și Ocna Mureș.

Din totalul de 908,151 km, doar 41,505 km (4,5%) sunt în stare foarte bună, în timp ce 546,898 km (60,2%) sunt în stare bună, iar 213,031 km sunt în stare medie (23,4%). La polul opus, mai sunt 81,73 km în stare rea (9%) şi 24,985 km de drumuri impracticabile (2,7%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea