Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două drumuri județene aflate în relație directă cu DN1 și care vor permite accesul mai rapid spre autostrada A10 Sebeș-Turda, propuse spre reabilitare

Publicat

în

Două drumuri județene aflate în relație directă cu DN1 și care vor permite accesul mai rapid spre autostrada A10 Sebeș-Turda, propuse spre reabilitare  • Ele ar putea servi drept variante de ocolire în cazul unor eventuale blocaje

Alte două drumuri județene au intrat pe agenda de investiții din acest an a Consiliului Județean Alba. Autoritățile județene se pregătesc să abordeze lucrări de consolidare, modernizare și asfaltare pe DJ 107 și DJ 142 L.

Deocamdată a fost finalizată procedura de achiziționare a serviciilor de proiectare – faza Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru cele două obiective de investiții: ”Reabilitare și consolidare DJ 107: Alba Iulia (DN1) – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limită județul Mureș” și ”Modernizare drum judeţean DJ 142 L: Ciumbrud – Sâncrai – Rădeşti – Leorinţ – Meşcreac – Peţelca – Căpud – Zărieş – Gara Podu Mureş (DN 14B)”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ce privește DJ 107, porțiunea care urmează să fie modernizată se află pe teritoriul comunei Ciugud și are o lungime de aproximativ 2,5 km. Tronsonul vizat se desfășoară de-a lungul zonei industriale aflate pe teritoriul comunei Ciugud. DJ 107 se află în apropierea viitoarei autostrăzi A10, tronsonul de drum vizat pornind de la intersecția denivelată cu autostrada A10. De asemenea, acesta face legătura direct cu DN1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia).

DJ 107 are o lungime totală de 72,888 km, este asfaltat și este clasat ca un drum aflat în stare ”bună”. În ceea ce privește DJ 142 L, tronsonul propus spre modernizare este situat pe teritoriul administrativ al comunei Mihalț (localitatea Zărieș) și al orașului Teiuș (localitatea Căpud) și se desfășoară pe malul stâng al râului Mureș. Lungimea drumului județean care urmează să fie modernizat este de 6,250 km, de la km 15 la km 21. DJ 142 L se află în apropierea viitoarei autostrăzi A10 și merge relativ paralel cu aceasta. Punctul de origine al drumului se află în localitatea Ciumbrud aflată pe DJ 107 E care face legătura cu municipiul Aiud și implicit cu drumul național DN1 (E81).

De asemenea, se află la celălalt capăt al traseului drumului județean ce face legătura directă cu DN 14B și prin acesta cu drumul național DN 1 (E81) și implicit cu viitoarea autostradă A10. În eventualitatea apariției unor blocaje pe DN1 (tronson cuprins între municipiul Aiud și localitatea Teiuș) drumul județean poate fi folosit ca variantă de ocolire a acestora. DJ 142 L are o lungime de 21,35 km din care 15,1 km asfalt aflat în stare bună şi 6,25 km drum pietruit – stare medie.

Reţeaua de drumuri judeţene din judeţul Alba aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Alba cuprinde 58 de drumuri judeţene. Cele 58 de drumuri judeţene însumează 942,351 km, din care 908,151 km sunt administrați de Consiliul Judeţean Alba, diferența de 34,2 km fiind administrați, conform HCJ Alba nr. 339/2017, de municipiile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, respectiv orașele Cugir și Ocna Mureș.

Din totalul de 908,151 km, doar 41,505 km (4,5%) sunt în stare foarte bună, în timp ce 546,898 km (60,2%) sunt în stare bună, iar 213,031 km sunt în stare medie (23,4%). La polul opus, mai sunt 81,73 km în stare rea (9%) şi 24,985 km de drumuri impracticabile (2,7%).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare