Rămâi conectat

Politică Administrație

Două candidate, la concursul pentru șefia IȘJ Alba. Dosarul Cameliei Dumitrean a fost respins. Elena Ignat: DEOCAMDATĂ merg pe ideea participării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camelia Dumitrean01Doar două candidate au rămas în cursa pentru șefia IȘJ Alba după ce dosarul Cameliei Dumitrean a fost respins de Ministerul Educației Naționale din cauza că lipsea certificatul medical și avea doar adeverință medicală – care nu era suficientă. Este posibil ca până în 19 martie, când este programat concursul pentru județul Alba, să rămână doar Marcela Dărămuș – actualul inspector școlar general adjunct; Elena Ignat a precizat că va verifica alături de juriști anumite aspecte ce țin de legalitate, iar dacă va descoperi vicii de procedură își rezervă dreptul de a nu mai participa.

elena ignatElena Ignat a spus astăzi, cu 9 zile înainte de programarea concursului, că încă mai cercetează și va ține legătura cu colegii din alte județe care participă înainte, examenul fiind programat în perioada 11-19 martie. ”Ei vor simți pe propria piele cum se va desfășura concursul și care sunt tendințele. Dacă consider că nu e fair-play o să reanalizez. Deocamdată am încredere și sper că se va dovedi că este un concurs corect”, a spus Elena Ignat.

Ministerul Educației a notificat respingerea dosarului Cameliei Dumitrean. Ea nu mai are posibilitatea să trimită certificatul medical. Multe voci din educație au susținut că însuși admiterea dosarului reprezintă o probă.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a anunțat scoaterea la concurs a 42 de funcții vacante de inspector școlar general din inspectoratele școlare.

Potrivit informaţiilor remise de către reprezentanţii Biroului de Presă al MECS, concursurile pentru șefi de Inspectorate se desfăşoară potrivit legii şi metodologiei specifice, iar candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; să fie personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor; să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani; să fi obţinut calificativul ,,foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; să aibă recomandare/caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea Senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfăşurat poliţie politică şi să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, iar la data susţinerii concursului să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare.

Dosarul s-a depus în perioada 18-23 februarie 2015, la sediul inspectoratului școlar Alba.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie 2015, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa postului și lista documentelor necesare înscrierii la concurs s-au afișat la sediul MEN, cât și la al fiecărui inspectorat școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea