Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Două ascensoare pentru persoane la Curtea de Apel Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 800.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Două ascensoare pentru persoane la Curtea de Apel Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 800.000 de lei, lansată în SEAP

Clădirea Curții de Apel Alba Iulia va fi dotată cu două ascensoare cu o capacitate de șase și respectiv opt persoane, acestea urmând a fi amplasate în curțile interioare ale imobilului, iar valoarea investiției este de peste 220.000 de lei, fără TVA.

Curtea de Apel Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea, montarea şi punerea în funcţiune a două ascensoare hidraulice de transport persoane în curţile interioare ale clădirii. Valoarea totală estimată a investiției este de 833.671,42 lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Obiectivul general al prezentului proiect îl constituie construirea a două ascensoare în curțile interioare ale clădirii Curții de Apel Alba Iulia, pe structura metalică proprie, lipite de clădire, în vederea dotării clădirii monument istoric cu elemente moderne de circulație pe verticală, strict necesare din punct de vedere funcțional, dată fiind destinația clădirii.

Obiectul acestui proiect este amplasarea a două ascensoare de persoane, unul cu sarcina de 450 kg – 6 persoane, în curtea interioară nr. 1 și unul cu sarcina de 630 kg – 8 persoane, care să asigure și accesul persoanelor cu dizabilități, în curtea interioară nr.2. Ambele ascensoare vor fi realizate pe structura metalică proprie, adiacent clădirii, cuplate cu spațiile de circulație din interior. Structura metalică a ascensoarelor va fi închisă cu panouri opace din tablă triplustat plană pe trei lături și cu panouri de fațada cortina din aluminiu cu sticlă tennoi zoi anta securizată spre curțile interioare.

Lucrările propuse în prezentului proiect sunt următoarele:

  • amenajarea infrastructurii pentru două ascensoare în curiile interioare, adică fundații radier din beton armat și fundături (cuve) pentru ascensoare din beton armat, pînă la cota pardoselii parterului. Această infrastructură va fi realizată cu rost față de clădirea existența, la cota de fundare a clădirii existente și va susține structura metalică independența pe trei nivele și echipamentul ascensoarelor. Structura metalică va fi ancorată de clădirea existența la fiecare nivel prin podește metalice ce vor asigura și accesul din clădire către ascensoare.
  • -lucrări de intervenții asupra clădirii monument istoric pentru a asigura accesul spre ascensoare și ancorajul structurii ascensoarelor de clădire. Se vor desface parapeții din zidărie de cărămidă al ferestrelor la cele 3 nivele și se vor reface finisajele afectate din proximitate, cu materiale și tehnici compatibile cu clădirea monument.

Carcasa ascensoarelor va îngloba profilurile exterioare existente ale ferestrelor, singurele intervenții asupra existentului fiind în zona de parapet a ferestrelor la nivel parter și cele două etaje, care se va desface cu grijă pentru a nu fi afectate lateralele. Golurile de trecere spre ascensoare vor păstră dimensiunea, formă existența, profilele decorative existente și nu vor fi prevăzute cu tâmplărie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea