Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosarul „Romexterra – Mia Carn” se întoarce la procurorii DNA pentru refacerea rechizitoriului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dosarul penal cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul Romexterra – Mia Carn”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi 19 iunie 2012, ca nefondate recursurile declarate de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi MKB Romexterra Bank Bucureşti împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Aiud în acest dosar. Prin sentinţa penală atacată, Judecătoria Aiud a admis excepţia neregularităţii actului de sesizare a instanţei şi a dispus restituirea cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA Serviciul Teritorial Alba-Iulia, în vederea refacerii rechizitoriului.

„Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă iar considerentele care au stat la baza adoptării acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea instanţei va fi motivată”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Patru angajate ale MKB Romexterra Bank SA Alba Iulia, Marinela Ramona Nichimiş, Mihaela Carmen Vîntu, Mihaela Barbu şi Stanca Şipoş au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Alături de acestea au mai fost trimise în judecată Maria Ispas, administrator la SC Mia Carn SRL Miraslău şi două contabile ale acestei societăţi: Livia Damian şi Catrina Popa.

Procurorii susţin că în perioada 21 noiembrie 2006 – 14 iunie 2007, Marilena Ramona Nichimiş, în calitate de director al MKB Romexterra Bank SA – Sucursala Alba Iulia, a aprobat în mod nelegal încheierea unui număr de 52 de credite în valoare totală de 1.835.000 lei şi 5.000 euro, bani ce au fost încasaţi de Maria Ispas. Contractele de credit au fost încheiate, în mod fictiv, în numele a 52 de angajaţi ai SC Mia Carn SRL, care au semnat documentele bancare necesare acordării creditului fără a li se aduce la cunoştinţă natura acestor acte şi fără a încasa banii acordaţi de bancă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea