Rămâi conectat

Politică Administrație

Dosarul lui Augustin Căpâlnaș, celebrul polițist cu permis fals, preluat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

12 aprilie 2014 | Cazul lui Augustin Căpâlnaș, fost preot ajuns sub-comisar de poliție, care s-a distins printr-o impostură ce a șocat întreaga opinie publică, a generat un scandal în care toată conducerea Politiei Rutiere a ajuns să fie cercetată..

În acest sens, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, 11 aprilie, preluarea dosarului penal în care poliţistul Augustin Căpâlnaş este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis.

Cu câteva zile mai devreme, IGPR a comunicat că s-a dispus cercetarea prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere pentru neglijenţă în serviciu, legat de acest caz.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au preluat  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti cauza privindu-l pe Augustin Căpâlnaş.

“Din primele verificări a rezultat faptul că subcomisarul de poliţie Căpîlnaş Agustin, ofiţer în cadrul Direcţiei Rutiere, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013, a condus pe drumurile publice de pe raza mai multor judeţe maşini de serviciu aparţinând IGPR, fără a deţine permis de conducere. Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular”, se arată în comunicatul PÎCCJ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea