Rămâi conectat

Politică Administrație

Dosarul finanțării FC Unirea din bani publici: Consiliul Județean Alba continuă acțiunea civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul județean Marcel Simion a anunțat în cadrul ședinței de luni, 29 decembrie, că în ceea ce privește celebrul dosar de înșelăciune “FC Unirea Alba Iulia”, după împăcarea părților Tribunalul Alba s-a dispus încetarea procesului penal pentru toți inculpații, Consiliul Județean Alba continuă acțiunea civilă. Reprezentantul CJ Alba a declarat că instanța va verfica astfel legaliatea modului în care au fost cheltuiți banii alocați din bugetul județean (circa 800.000 de euro) și se va pronunța în acest sens. Consilierul și-a exprimat totodată încredrea că banii au fost administrați corect de către cei învinuiți, iar justiției nu îi rămânde decât să lămurească acest aspect.

sedinta CJ AlbaAvocatul Marcel Simion a mai precizat că această acțiune urmează să fie demarată în urma unui adoptării unui proiect de hotărâre, după ce hotărârea instanței cu privire la încetarea procesului penal în acest dosar va fi una definitivă. Decizia Tribunalului Alba a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia atât de către procurorii DNA, cât și de către inculpații în dosar.

Instanța a constatat atunci împăcarea părților (CLAlba Iulia și CJ Alba) și a dispus încetarea procesului penal pentru toți inculpații rămași în dosar, dar și ridicarea sechestrului asupra averii viceprimarului municipiului Alba Iulia, Paul Voicu. Au fost menţinute măsurile asigurătorii asupra bunurilor inculpaţilor Sarmeş Marian Ionel, Bardaş Mihai Horea, Feneşan Oliviu, Lupu Ioan Nicolae. De asemenea, judecătorii l-au achitat pe Nicolae Lupu de învinuirea de fals și uz de fals.

Reamintim că inculpații au fost acuzați de DNA Alba Iulia de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. În rechizitoriul DNA s-a reținut că în perioada 2005-2010, cei patru inculpați ce făceau parte din conducerea clubului de fotbal, cu sprijinul viceprimarului municipiului i-au indus și menținut în eroare pe membrii Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Alba-Iulia, prin folosirea unor mijloace frauduloase cu ocazia derulării unor contracte de finanțare încheiate cu cele două instituții publice, cauzând un prejudiciu în sumă de 11.730.000 lei (8.070.00 lei, în bugetul Consiliului Local și 3.660.000 lei, în bugetul Consiliului Județean Alba).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea