Rămâi conectat

Actualitate

„Dosarul electronic al pacientului”, deblocat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Alexandra Mates

Publicat

în

Conducerea CNAS anunţă deblocarea proiectului privind ‘Dosarul electronic al pacientului’. Proiectul informatic este menit să aducă transparenţă, eficienţă şi control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, după cum se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Sistemul construit de CNAS din fonduri europene asigură baza concretă pentru politicile de sănătate la nivel naţional, prevenirea fraudelor şi creşterea calităţii serviciilor primite de fiecare cetăţean.

Pe 20 februarie 2013 Curtea de Apel Bucureşti a clarificat ca neîntemeiată şi ultima din cele 28 de contestaţii depuse de diverşi participanţi la licitaţia din 11.11.2011, decizia de stabilire a câştigătorului fiind irevocabilă.

În opinia preşedintelui CNAS, dr. Doru Bădescu, „în România nu mai există la ora actuală un alt proiect similar ca amploare, care să aducă prestigiu companiilor implicate în implementarea sa. De aceea le mulţumim celor care şi-au arătat interesul şi au încercat prin diverse metode să forţeze participarea. Noi ne-am asigurat că se respectă procedurile legale de desemnare a câştigătorilor şi proiectul care a fost tergiversat mai bine de un an şi jumătate poate fi în sfârşit construit. Acum intrăm în etapa în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate construieşte un sistem care va aduce schimbări importante în mediul medical şi care va oferi suportul decizional pentru adoptarea politicilor de sănătate publică în România”.

Împreună cu „Prescripţia electronică”, deja funcţională, şi cu „Cardul electronic” ce se va implementa odată cu primirea filei de buget de la Ministerul Sănătăţii, „Dosarul electronic” face parte din proiectele strategice pentru care CNAS şi-a asumat implementarea, conform strategiei de e-Sănătate promovată de Comisia Europeană. Se obţine astfel o infrastructură informaţională ce permite eficientizarea mediului medical şi eliminarea erorilor umane de diverse naturi relevă sursa citată.

Informatizarea sistemului de sănătate nu presupune doar implementarea unui sistem informatic, ci şi adaptarea cadrului legal astfel încât să suporte facilităţile sistemului fără a crea tensiuni între pacienţi şi cadrele medicale, dar şi alinierea procedurilor din domeniul sănătăţii cu noua perspectivă a sistemului informatizat.

„Dosarul electronic” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) şi Programul Operaţional – Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA), se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele mâine, 7 decembrie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertisment al Autorității de Supraveghere Financiară: Ce se întâmpla cu polițele EuroIns mâine, 7 decembrie 2023 Polițele de asigurare emise de către Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. își vor înceta valabilitatea automat pe data de joi, 7 decembrie, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un avertisment al ASF, menționează că toate polițele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare