Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarul de corupție al lui Emil Stanciu, fostul șef de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Alba a ajuns la Curtea de Apel

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emil Stanciu Alba Iulia.Recursul în dosarul de corupție al fostului șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculăre a Vehiculelor Alba, Emil Stanciu se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanței la data de 2 septembrie 2013 iar primul termen de judecată a fost fixat pentru 17 octombrie a.c.

Acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi s-a folosit de calitatea sa de şef la Înmatriculări pentru a fectua acte de comerţ în numele firmelor familiei sale, Emil Stanciu a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Alba Iulia, în data de 13 aprilie 2013, la 1 an de închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei. Sentința a fost atacată cu recurs atât de DNA Alba Iulia cât și de inculpat.

Reamintim că Emil Stanciu a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în luna martie 2012. În sarcina lui s-a reţinut infracţiunea de ”efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său.

Astfel, inculpatul a efectuat acte de comerţ în numele SC EMY TRANS SRL Alba Iulia şi SC EMY TRANS PLUS SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea