Dosarul crimei din Sebeș: Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile inculpatului privind schimbarea încadrării juridice. Procesul continuă, următorul termen fiind 26 februarie 2020

Dosarul crimei din Sebeș: Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile inculpatului privind schimbarea încadrării juridice. Procesul continuă, următorul termen fiind 26 februarie 2020

Instanța a respins cele două cereri ale inculpatului din Pianu, referitoare la schimbarea încadrării juridice a infracțiunii de omor. Dosarul se referă la crima săvârșită în luna mai a anului 2018, în parcarea unui local din Sebeș, autorul fiind un bărbat de 37 de ani, care l-a înjunghiat în inimă pe un altul, în vârstă de 32.

Deși cei doi se cunoșteau de mai mulți ani, ambii fiind originari din comuna Pianu, aceștia au devenit „dușmani de moarte”, în 2016, după un scandal ce ar fi fost provocat de bărbatul de 32 de ani, la o petrecere organizată de autorul crimei.

INFORMARE COVID-19

Inculpatul a recunoscut fapta şi a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru comiterea infracţiunii de omor. La Tribunal, Stancu a fost condamnat la 13 ani de închisoae şi a fost obligat să plătească daune morale de 80.000 de lei. La instanţa de apel, inculpatul a încercat din nou să obţină schimbarea încadrării juridice, în omor cu reţinerea stării de provocare, respectiv în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Curtea de Apel a respins, în 13 februarie 2020, ambele solicitări.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpatul Stancu Valer, din infracţiunea de infracţiunea de omor, prevăzută de art. art. 188 alin. 1 Cod penal în infracţiunea de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal cu reţinerea stării de provocare prevăzută de art. 75 lit. a) Cod penal. Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpatul Stancu Valer, din infracţiunea de infracţiunea de omor, în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, se precizează în minuta instanţei care va pronunţa hotărârii definitive.

Potrivit procurorilor, între Bercuciu Adrian şi Stancu Valer, care s-au întâlnit în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul. Autorul crimei este originar din comuna Pianu dar locuia de mai mulţi ani în localitatea Năvodari din judeţul Constanţa. După ce a înjunghiat victima, agresorul a fugit şi s-a predat după circa trei ore la Poliţia Alba Iulia.

Rudele victimei, soţia şi ceilalţi membri ai familiei acestuia, au solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei. În noaptea care a urmat crimei, o cabană din Pianu care aparţinea lui Stancu Valer a fost incendiată de persoane necunoscute. Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere, care nu a fost finalizat până în prezent.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...