Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Dosarul CRIMEI de la Sebeș. Curtea de Apel a acceptat realizarea unei expertize psiho-legale pentru inculpatul acuzat de omor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dosarul CRIMEI de la Sebeș. Curtea de Apel a acceptat realizarea unei expertize psiho-legale pentru inculpatul acuzat de omor. ”Nu a știut ce face datorită unor tulburări mai presus de ființa sa” a spus avocatul în sala de judecată.

Curtea de Apel Alba Iulia a continuat miercuri, 26 iunie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei ce a avut loc în 12 mai 2018, în parcarea unui local din Sebeş. Inculpatul Stancu Valer a fost condamnat de Tribunalul Alba la 13 ani de închisoare, ca urmare a recunoaşterii de către acesta a faptelor și a probelor aşa cum au fost administrate în faza de urmărire penală.

La ultimul termen al procesului, autorul crimei a dat o lungă declarație, răspunzând la mai multe întrebări adresate de avocatul său. Ideea centrală a afirmațiilor inculpatului a fost aceea că omorul pe care l-a săvârșit este rezultatul unor cumuli de factori dintr-o perioadă de circa 2 ani, perioadă în care acesta ar fi fost obligat să părăsească localitatea de domiciliu (comuna Pianu) pentru a nu intra în conflict cu gruparea din care făcea parte și victima.

Scandalul dintre cele două părți a început după o bătaie ce a avut loc în 2016, la o petrecere organizată la o cabană ce aparține unui afacerist din comună. Stancu Valer a declarat că, pentru a scăpa cu viață, a fost nevoit să plece, inițial la Sibiu și apoi la Năvodari, unde a stat circa 1 an de zile.

Întreaga declarație a fost construită pentru a crea o ima­gine de pericol permanent în care s-a aflat Stancu Valer, care, în final, în momentul întâlnirii dintre cei doi la localul din Sebeș, i-ar fi produs un moment de tulburare.

De altfel, avocatul acestuia a spus că ar putea să pună sub semnul întrebării recunoașterea vinovăției de către clientul său datorită faptului că în acele momente, datorită tulburării, nu ar fi fost conștient de faptele sale.

 ”Nu a știut ce face datorită unor tulburări mai presus de ființa sa” a spus avocatul în sala de judecată.

În final, apărătorul a reușit să obțină de la completul de judecată realizarea, până la termenul următor, a unei expertize extrajudiciare psiho-legale în legătură cu clientul s. Inculpatul a mai fost obligat de instanţă la plata de despăgubiri materiale în valoare de 3.527 lei, respectiv a unor despăgubiri morale cifrate la 80.000 de lei, către patru părţi civile.

Potrivit procurorilor, între Bercuciu Adrian şi Stancu Valer, care s-au întâlnit în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeş, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuţit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înţepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 18-19 mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 18-19 mai 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 18-19 mai 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea