Rămâi conectat

Curier Județean

Dosare penale pentru doi tineri din Ocna Mureş, prinși la pescuit în râul Mureș în perioada de prohibiție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi tineri din Ocna Mureş au fost prinşi în timp ce pescuiau în râul Mureş, în perioada de prohibiţie. S-au ales cu dosare penale. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusive, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit.

Joi, poliţiştii din Ocna Mureş, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol din albia râului Mureş, au depistat doi  tineri, de 26 şi 27 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce pescuiau în locul numit “Valea Ciungii”.

Asupra acestora au fost găsiți mai mulţi peşti vii, pe care poliţiştii i-au eliberat în mediul acvatic.  Undiţele găsite asupra celor doi tineri au fost confiscate.

Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de  „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere natural”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că  la data de 11.02.2015, în monitorul Oficial al României nr. 110, a fost publicat Ordinul Comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 307/152/2015 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2015.

În conformitate cu prevederile acestuia, “se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat pe o durată de 45 de zile, în perioada 11 aprilie – 25 mai inclusiv, cu anumite excepții menționate în ordin.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea