Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosar soluționat în „timp record”: Cum a scăpat de răspundere un minor din Alba care a condus beat și fără permis o mașină neînmatriculată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dosar soluționat în „timp record”: Cum a scăpat de răspundere un minor din Alba care a condus beat și fără permis o mașină neînmatriculată

Magistrații Judecătoriei Sebeș au respins soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș în cazul unui bărbat prins conducând beat și fără permis o mașină neînmatriculată. Instanța a dispus clasarea cauzei deoarece s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale.

Motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

La data de 14.06.2020, în jurul orei 15:00, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul minor a condus motociclul de culoare albastră, eliberată de autoritățile britanice pentru alt vehicul decât cel condus de către acesta. La un moment dat, inculpatul a intrat în coliziune cu autoturismul marca Land Rover .

În urma testării inculpatului cu aparatul etilotest marca Drager, a rezultat o valoare de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma prelevării mostrelor biologice de sânge a rezultat o alcoolemie de 0,90 g/l alcool pur în sânge (ora 15:55), astfel cum rezultă din buletinul de analiză toxicologică.

Astfel, judecătorul constată că din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale rezultă existenţa faptelor penale de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi săvârşirea acestora cu vinovăţie de către inculpatul minor.

Având în vedere că inculpatul era minor la data comiterii faptelor, instanța reține incidența dispozițiilor art. 131 Cod penal care reglementează prescripția răspunderii penale în cazul minorilor. Astfel, potrivit dispozițiilor legale amintite anterior, termenele de prescripţie a răspunderii penale, prevăzute în art. 154, se reduc la jumătate pentru cei care la data săvârşirii infracţiunii erau minori şi se întrerup sau se suspendă în condiţiile prevăzute de lege pentru majori.

Ca atare, va desființa soluţia de renunţare la urmărirea penală dispusă prin ordonanţa din data de 31.10.2022, sens în care va dispune, clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Hotărârea este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Centrală fotovoltaică pentru producția energiei electrice din surse regenerabile pentru Uzina Mecanică Cugir: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrală fotovoltaică pentru producția energiei electrice din surse regenerabile pentru Uzina Mecanică Cugir: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Realizare sistem de producere energie electrică din surse regenerabile – centrală fotoelectrică”. Prin acest proiect se va realiza o capacitate de productie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea