Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dorin Nistor, PDL: Rectificarea bugetului aferent anului 2013 făcut în pripă, își arată „profesionalismul” guvernului!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am văzut cu toții cum aproape la toate ministerele s-au făcut rectificări negative ale bugetului alocat și toate acestea pe fondul unei căderi a veniturilor bugetare. 

Această cădere a veniturilor este rodul unor erori  ale guvernarii USL :
– În condițiile în care estimările pentru acest an al veniturilor bugetare au fost foarte optimiste , măsurile luate pentru realizarea lor nu au existat ci dimpotrivă.

Nepriceperea miniștrilor și a Premierului , care trebuiau să întocmească politici de realizare a acestor venituri , costă România, dar din banul romanilor și nu a altcuiva. Nu sunt bani pentru scoli, spitale s-au drumuri, prețurile sunt într-o continuă crestere și astfel puterea de cumpărare scade, spre exemplu în 2012 cu 100 lei se puteau cumpăra aproximativ 19 litri de benzină și acum în 2013 se pot cumpăra doar 18 litri, energia s-a scumpit în ultima perioadă cu peste 10% ceea ce a determinat  majorarea prețurilor la toate produsele. Sunt deja 700.000 de români care au restanțe la credite. Oare unde va ajunge puterea de cumpărare a românilor în timpul guvernării USL ? Am vazut cum guvernul Ponta crează zilnic haos financiar , face simulari de cresteri de taxe si impozite  la televizor, apoi trimite scrisori de intimidare a contribuabililor cărora li se spune că au fost alesi aleatoriu, interesant că nu se știe cine i-a ales, în ce condiții și de ce aproape toți, s-au probabil chiar toti, au fost alesi aleatoriu pentru a fi supusi unei analize de risc. Eu cred ca e bine să se facă analize de risc și să se intervină acolo unde se constată neconcordanțe între indicatorii raportați și cele deținute de administrația fiscală, dar oare de ce actualul guvern nu se apleaca și asupra situației care provoacă greutați financiare firmelor. Guvernul Ponta a generat cu 20% mai multe insolvente în anul 2012 decât în 2011. Sumele datorate de debitorii aflați în insolvență au crescut de peste 8 ori față de anul precedent. Câte firme urmeză să își găsească sfârșitul în acest an ? Până în prezent în fiecare zi din acest an , intră în insolvența 75 de firme .

Guvernul Ponta a creat plus valoare în vreun domeniu? Nu ! atunci de unde să mai plăteasca românul , ba mai mult de ce să susțina un guvern incapabil să ofere ceea ce a promis.

Azi avem un guvern luat prin surprindere de scăderea veniturilor bugetare, dar oare nu era previzibil în condițiile în care guvernul Ponta a fost  cel care a pornit lupta împotriva afacerilor  românilor. Dar să vedeți ce ne asteaptă,  pentru că după cele 30 de taxe introduse în 2013 urmează un 2014 cu o majorare a fiscalității , recent am fost anunțați de introducerea unei taxe în prețul combustibilului, taxe pe parcări, taxa de mediu pentru tona de gunoi(va genera o creștere a facturii de ridicare a gunoiului cu aproximativ 50%).

– Politizarea excesivă a companiilor de stat și derularea unor investitii ineficiente.
USL are bani pentru clientela politică, dar nu are bani pentru alocatiile copiilor. USL conform O.U.G. 26/2013 a majorat veniturile clientelei politice promovate în consiliile de administrație la 25% din salariul directorului, față de 1% din salariul unui secretar de stat cat a fost în guvernarea PDL. Mai trist, decât că un membru în consiliul de administrație a Regiilor Autonome și societăților cu capital de stat câstigă între 1000 lei si 4000 lei pentru o singura sedința fără a avea nici un criteriu de performanța. În guvernarea PDL un membru în consiliu de administrație similar ajungea la maxim 450 lei. Investițiile puține ,ce nu se fac remarcate nici prin calitate, nu au generat beneficii multiplicatoare asupra economiei.

– Creșterea cheltuielilor cu personalul din institutiilor  bugetare și diminuarea investitiilor.
Guvernul USL guvernează cu politicianismul de stânga , axat pe taxe, unde sunt avantajate cheltuielile cu birocrația și functionarea statului, a dus la cresterea somajului și a firmelor cu probleme financiare, la scăderea profitului în mediul privat și la diminuarea  cu peste 30% a investițiilor străine directe.

– Creșterea evaziunii fiscale
Doar din TVA-ul necolectat pierdem peste 45 miliarde de lei ( 10 miliarde de euro) adică echivalentul a unui plus de 450 lei la fiecare pensionar și salariat al statului român. Ar mai ajunge și pentru construcția a peste 300 km de autostradă pe an .

Guvernul nu a găsit 7 mil de euro necesari pentru retehnologizarea Institutului National de vaccinuri Cantacuzino, pentru a produce vaccinuri ieftine la nivel national , dar are bani să cumpere din import vaccinul necesar bebelusilor , hexavalent, pentru 28 mil de euro fără TVA cf. Licitației închise în 19 oct.2013.

Actualul guvern mai face o  gravă eroare, aceea de abrogare a deciziei guvernului PDL din 2010 de a limita actele aditionale la 10% din valoarea unui contract . Aceasta va genera o gramadă de licitații trucate care vor fi adjudecate la valori foarte mici , dar vor ajunge la final la valori mult mai mari. Prin aceste metode bugetul va sărăci iar investitiile vor fi tot mai mici ca si obiective, dar la prețuri foarte mari.

Guvernul Ponta încearcă să conducă doar cu exerciți de imagine, dar vorbele goale nu sunt deajuns pentru a conduce o țara. Deficitul bugetar riscă să fie ratat fără reducerea cheltuielilor proporțională cu reducerea veniturilor. Opțiunea creșteri cotei unice la 22% va avea un efect devastator asupra investițiilor și consumului, ceea ce ar determina o scădere a puteri de cumpărare și binențeles o sărăcire continuă atât a romanilor cât și a României.

Dorin Nistor – secretar general executiv PDL – Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea