Donaţie de paturi, saltele şi noptiere pentru Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Încet, încet, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Alba Iulia reuşeşte să se modernizeze şi să asigure condiţii tot mai bune pentru bolnavii trataţi aici. În ultima vreme, pe lângă alocaţiile bugetare, spitalul a avut parte şi de unele donaţii importante.

O ultimă donaţie a sosit luni noaptea  din partea unui cetăţean german, din Landul Bremen, Germania. Donaţia constă în 36 de paturi de spital, 28 de saltele, 28 de noptiere. Trailerul a sosit luni noaptea, în jurul orei 1.00 iar astăzi a fost descărcat de angajaţii spitalului. Cel care a asigurat această donaţie, sponsorizând inclusiv transportul, este diplomat psihoterapeut Heino HEINKEN. Mr. Heinken a cunoscut municipiul Alba Iulia acum câţiva ani, când, prezent fiind în România, pentru o misiune Senior Experten Service (SES) a fost cazat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia şi a fost extrem de mulţumit de condiţiile de cazare şi de îngrijirea primită. Păstrând legătura atât cu această instituţie cât şi cu Spitalul Judeţean Alba, la reîntoarcerea în Germania, mr. Heino Heinken a făcut demersurile necesare să-i sprijine – moral şi material – pe prietenii din România.  Directorul Spitalului Judeţean Alba, ec. Nicoleta Coşarcă, a declarat pentru ziarul Unirea că această donaţie este extrem de binevenită pentru instituţia pe care o conduce, paturile urmând să fie amplasate în secţiile din unitatea sanitară care se renovează acum. „Mr. Heino Heinken ne-a dovedit că este un prieten de nădejde pentru Spitalul Judeţean Alba şi pentru pacienţii noştri. Îi mulţumesc sincer pentru sprijinul acordat Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba”, a precizat managerul Nicoleta Coşarcă.
Paturile – de o calitate foarte bună – vor fi distribuite astfel: 8 pentru secţia de Dermatologie, 15 pentru secţia de Diabet, 11 pentru secţia de gastroenterologie şi 2  paturi pentru secţia de ORL.

USR - Alegeri parlamentare 2020

 

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

nyco 18 septembrie 2012 at 21:54

Le multumim,dar este rusinos ca la Alba Mecanica,Ardealul,Utilajul,sa nu mai vorbim de Cugir unde se pot produce aceste materiale ,noi platim ajutoare sociale,avem mi de someri,dar stam cu mana antinsa ,este o mare rusine domnule Atanasiu,Potor,Jidveianu,,Dehelean,….acesti straini ne fac donatii dar an sinea lor ne privesc ,,,,

alexandru 19 septembrie 2012 at 11:18

de ani de zile citesc articole in care mis e spune ca spitalul primeste paturi second hand, saltele, cearsafuri etc.de ce primeste donatii, din oment ce platesc asigurari de sanatate?de ce aparatula dministrativ este suprarealist? de ce are 1000 de angajati dar nimnei nu trece prin saloanele cu bolnavi? cati contabili, juristi, economisti, it-siti freaca menta in acest spital? cati sefi , manageri etc?daca dati o privire pe declaratiile de avere ale managerilor spitalului( le gasiti pe siteul spitalului) veti constata ca acesti oameni ne costa.. zeci de miliarde anual.sper sa prind ziua cand asigurarile de sanatate vor fi administrate de case mutuale private.va fi o zi istorica.ca si contribuabil sunt oripilat de faptul ca va trebui vreodata la viata mea sa stau pe un pat second hand in spital, desi am platit o viata asigurari de sanatate.bine ca mai construim o biserica in curtea spitaluilui, desi mia sunt trei la nici 200 de metri de el.dar multi vad, putini pricep.

Stareta 19 septembrie 2012 at 15:35

In Romania se poarta totul second-hand. Masini, haine, anvelope,aparatura electrica, electronica etc. De ce nu si dotarile din spital. Ce fac managerii de spital cu banii? Unde se duc? Bine ca bolnavii duc medicamente de-acasa,uneori si lenjerie de pat.Daca totul in spital este de mana a doua, la fel esti si tratat.SECOND HAND.CINE NE DONEAZA SANATATE?Ca de zdremte si alte vechituri suntem satui.Sau poate numai atat meritam.

Comentariile sunt oprite