Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Donație a nemților de la Star Assembly Sebeș pentru persoanele bolnave de scleroză multiplă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Donație a nemților de la Star Assembly Sebeș pentru persoanele bolnave de scleroză multiplă: Un Mercedes Sprinter, în valoare de 62.000 de euro modificat, singurul autovehicul complet dotat pentru persoane cu dizabilități, existent în România.

Grație unei donații a companiei Star Assembly Sebeș, Asociația SM Speromax Alba a intrat oficial în posesia unui autoturism, marca Mercedes Sprinter. Autoturismul vine în întâmpinarea nevoilor pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă, imobilizați în scaun rulant sau cu grave dificultăți de deplasare.

Vineri, 28 iunie, în prezența reprezentanților Star Transmission & Star Assembly, ai Casei Auto Sebeș și a zeci de pacienți din cadrul Asociației SM Speromax Alba, noua donație a fost testată și prezentată celor care urmează să beneficieze de ea. Mașina este dotată special pentru a putea transporta, facil și în condiții de siguranță, persoane aflate în scaun rulant.

Autoturismul, în valoare de 62.000 de euro, a fost modificat față de varianta standard, astfel că, acesta este singurul autovehicul complet dotat pentru persoane cu dizabilități, existent în țara noastră.

Mașina are 8 locuri, din care trei sunt pentru persoane în scaun rulant, iar restul pentru șofer și însoțitori. Este dotată cu lift, buton de panică, în cazul în care unul din pasageri are nevoie de ajutor și numeroși senzori care captează și transmit, în timp real, informații șoferului prin intemediul unui monitor montat pe bordul mașinii.

Momentan, la nivel național aceasta este singura mașină de acest gen, complet dotată și utilată pentru transportul persoanelor cu dizabilități.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea