Donald Trump, impresii despre infectarea sa cu coronavirus: „Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Donald Trump, dornic să-și reîmprospăteze campania electorală afectată, la două zile după externarea să din spitalul militar Walter Reed, a subliniat în mod repetat cât de bine se simte în timpul recuperării de pe urma COVID-19.

‘Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată’, a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri, explicând că faptul că a fost tratat cu medicație de la Regeneron Pharmaceuticals i-a permis să constate pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta.

ELIT

Președintele, care a fost foarte criticat pentru răspunsul întârziat la pandemia care a ucis peste 211.000 de americani, și pentru a-și fi pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măștilor la Casă Albă și în campania electorală, a vorbit și despre un tratament similar de la Eli Lilly and Co.

‘Vreau să obțin pentru voi ceea ce am primit eu. Și îl voi face să fie gratuit’, a afirmat el.

Momentul în care a fost înregistrat mesajul video este neclar. În mesaj, Trump afirmă că a revenit la Casă Albă ‘în urmă cu o zi’, sugerând că înregistrarea datează de marți, dar șeful sau personal, Mark Meadows, a spus că aceasta a fost făcută miercuri.

Publicarea mesajului video intervine după asigurările date de Casă Albă că președintele, în vârstă de 74 de ani, a revenit în Biroul Oval miercuri, unde a fost informat despre discuțiile privind planul de stimulare a economiei și despre uraganul Delta.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, Trump a intrat în biroul sau venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alții la coronavirus.

Mark Meadows, care l-a informat pe Trump purtând echipament personal de protecție, a precizat că accesul în Biroul Oval este extrem de limitat.

În ciuda bolii sale, Trump caută căi de a-și transmite mesajul electoral și de a reduce avansul luat de adversarul său democrat Joe Biden în state-cheie, au afirmat consilieri. Mesajul video de miercuri pare a fi un pas în această direcție.

Miercuri, Trump a vorbit prin telefon cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care s-a aflat el însuși la terapie intensivă în primăvară din cauza COVID-19, transmite AFP.

‘Foarte recunoscător pentru prietenia și sprijinul lui în timp ce mă recuperăm de pe urma virusului chinezesc’, a scris Trump pe Twitter, recurgând la o expresie care agasează Beijingul.

‘Sunt nerăbdător să lucrez cu el încă mulți ani, este un tip grozav’, a adăugat președintele american.

sursă: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419