Rămâi conectat

Politică Administrație

Domnule Drăguţ, treziţi-vă la realitate!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apel pentru salvarea oraşului Ocna Mureş

  Am urmărit şi noi emisiunea transmisă în direct la un post de televiziune, duminică, 1 aprilie 2012. Intervenim în această organizare miliţienească tip şedinţă USL în aer liber, deoarece în expozeul domnului primar Drăguţ am fost prezentaţi ca fiind „acei consilieri locali care au refuzat să voteze o hotărâre de Consiliu Local prin care să acţionăm în instanţă Ministerul Sănătăţii”. Ne asumăm toate demersurile guvernării PDL, implicit deciziile adoptate la nivelul Ministerului Sănătăţii (condus de un ministru UDMR), inclusiv prestaţia grupului de consilieri locali – PDL Ocna Mureş.
Consiliul Local Ocna Mureş este compus din 17 consilieri, PDL Ocna Mureş deţine un număr de 6 consilieri, număr insuficient pentru adoptarea sau respingerea unei hotărâri de consiliu local (majoritatea în Consiliul Local, în jurul primarului Drăguţ este alcătuită din consilierii PNŢCD, PNL, PSD, PC, în total 10 consilieri locali).
Pentru o bună şi corectă informare a cetăţenilor oraşului Ocna Mureş facem precizarea că nu a fost iniţiat niciun proiect de hotărâre prin care să se propună Consiliului Local să voteze deschiderea unui proces împotriva Ministerului Sănătăţii privind menţinerea în funcţiune a Spitalului orăşenesc Ocna Mureş, astfel că afirmaţiile primarului Drăguţ sunt doar speculaţii şi minciuni. Acţiunile întreprinse de către unii consilieri locali sprijiniţi de senatori şi deputaţi PDL de Alba pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru transformarea Spitalului Ocna Mureş în centru multifuncţional (centru de permanenţă, cămin de vârstnici, extinderea Unităţii Medico-Sociale) s-au blocat la momentul semnării unui contract de asociere a spitalului nostru cu SRL-ul condus de dr. FILIP, de către primarul profesor Drăguţ, fără a avea mandat de la Consiliul Local, instituţie care deţine spitalul.
Domnule primar, nu înţelegem cât de mult este rea-voinţă sau cât de mult neştiinţă la semnarea acestui contract. Recunoaşterea unei greşeli este o calitate, pe când minciuna nu face casă bună nici cu funcţia de primar, nici cu vârsta dumneavoastră şi, mai ales cu nevoile cetăţenilor din Ocna Mureş. Dacă această minciună ar fi singura, am pune-o pe seama vârstei şi a stresului acumulat, dar de la începutul mandatului din 2008 aţi cultivat în primărie şi în oraş numai minciună, ură şi dezbinare.
Dacă tot v-aţi comandat emisiune la televizor, ne-am fi aşteptat să spuneţi oamenilor din Ocna Mureş, care AU AVUT ÎNCREDERE în dumneavoastră despre situaţia reală privind relaţia cu firma LIDL (fostul PLUS). În cazul în care nu aţi aflat, pentru că în şedinţa CL din 29.03.2012 nu aţi amintit nimic despre acest lucru, vă informăm noi pe dumneavoastră şi în acelaşi timp pe toţi cetăţenii oraşului nostru că firma LIDL a acţionat în instanţă atât primarul cât şi Unitatea Administrativ-Teritorială Ocna Mureş, solicitându-le o despăgubire de 2 milioane Euro (87 miliarde lei) în vederea recuperării pagubei produse prin surparea magazinului PLUS. Nu ştim dacă domnul primar Drăguţ conştientizează că prin aceasta ne-a condamnat la sărăcie pentru mulţi ani de acum înainte, bugetul mic al oraşului nostru neputând suporta o asemenea cheltuială. Poate ne mai spuneţi ceva d-le Drăguţ şi despre cele 500 de locuri de muncă pe care aţi promis că le realizaţi în primul an de mandat? Credeţi că ocnamureşenii au uitat?
Măcar, acum, în ceasul al doisprezecelea, domnule Drăguţ, treziţi-vă la realitate, lăsaţi orgoliul şi infatuarea care vă caracterizează, renunţaţi la minciună şi manipulare şi haideţi să încercăm împreună, dacă nu cumva este prea târziu, găsirea unei soluţii salvatoare pentru Ocna Mureş.

Grupul de consilieri locali PDL Ocna Mureş: Paul PODARIU, Cristel IACOB, Ioan POPA, Ioan VINŢELER, Vasile STĂNESCU, Alin STOICA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea