Domeniul schiabil din zona Feneș: Primăria Zlatna a atribuit contractul pentru elaborarea documentațiilor tehnice aferente

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un pas pentru construcția noului domeniu schiabil din zona Feneș a fost făcut. Primăria Zlatna a atribuit contractul pentru elaborarea documentațiilor tehnice aferente.

Instituția a încheiat contractul privind elaborarea documentațiilor tehnice aferente proeictului. Licitația a fost câștigată de firma Canalpin SRl Sânmartin, județul Bihor, pentru valoarea de 266.000 de lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit caietului de sarcini, amenajarea domeniului schiabil se va face în două etape. În prima etapă, cea propusă prin proiect, se vor realiza două pârtii de schi, în lungime de 1,96 km, cu două instalaţii de transport (telescaun şi bandă rulantă), instalaţie de zăpadă artificială cu lac (rezervor pentru apă), clădire anexă şi garaj pentru maşina de bătut zăpada.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cea de-a doua etapă se urmăreşte extinderea domeniului, prin realizarea a opt pârtii de schi, în lungime de aproximativ 4 km, cu cinci instalaţii de transport pe cablu de tip teleschi şi prelungirea instalaţiei de zăpadă artificială.

Investiţia are rolul de a dezvolta zona, în sensul de a oferii turiştilor o pârtie de schi de categorie medie, deservită de o instalaţie modernă de transport pe cablu.

„Amenajarea domeniului schiabil prezentat va constitui un punct de atracţie pentru locuitorii din regiunea centrală a României. În ceea ce priveşte poziţia în teritoriu, localitatea este favorizată de prezenţa, la o distanţă mai mică de 80 de kilometri, a trei oraşe mari care au fiecare circa 70.000 de locuitori (Alba Iulia, Deva, Hunedoara), oraşe potenţial emitente de importante fluxuri turistice şi alte 13 oraşe mai mici care totalizează împreună circa 357.596 de locuitori, localităţi pentru care domeniul schiabil din Zlatna este cel mai apropiat şi uşor accesibil”, se precizează în caietul de sarcini.

Suprafaţa totală pe care se va realiza proiectul este de 172.755 mp, din care 55.111 mp suprafaţă de pădure (se va scoate definitiv din fondul forestier) şi 117.644 mp fâneaţă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419