Rămâi conectat

Curier Județean

Doi șoferi din Alba, prinși beți la volanul autoturismului. Cea mai mare alcoolemie, 0,81 mg/l

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Doi șoferi din Alba, prinși beți la volanul autoturismului. Cea mai mare alcoolemie, 0,81 mg/l

La data de 15 noiembrie 2022, în jurul orei 11,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, strada Lucian Blaga din municipiul Sebeș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 16 noiembrie 2022, în jurul orei 03,40, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia au depistat un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Petru Dobra din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Funcționar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Alba-Iulia, „prins” cu venituri nedeclarate, din jocurile de noroc

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Funcționar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Alba-Iulia, „prins” cu venituri nedeclarate, din jocurile de noroc

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată a unui funcționar public cu statut special în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Alba-Iulia.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ȘTEAU DARIUS ANTONIO a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc în valoare totală de 53.889 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, arată comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MÂINE: Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Jidvei. Testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV pentru femeile între 24-64 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge marți, 22 noiembrie 2022, la Jidvei. Testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV pentru femeile între 24-64 de ani

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă mâine, 23 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, în localitatea Jidvei, jud. Alba.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Elit - Gustul Desăvârșit

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate. Caravana se va afla mâine în localitatea Jidvei, Cabinet Dr. Bota (Str. Perilor nr. 13).

Ce este screeningul cancerului de col uterin?

Este o metodă prevenire a cancerului prin depistarea şi tratarea anomaliilor în stadiu incipient care, netratate, pot evolua către cancer de col uterin. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% la femeile care participă în mod regulat la programe organizate de screening. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cazuri de cancer de col uterin pot fi prevenite prin screening.

Ce este testul Babeş Papanicolau?

Testul Babeş Papanicolaou sau examenul citologic cervico-vaginal este testul esenţial în screening-ul cancerului de col uterin sau cervical şi constă în analiza unei probe de celule (frotiu) recoltate de pe suprafaţa colului uterin (cervix), iar scopul lui principal este să detecteze prezenţa celulelor anormale de la nivelul colului uterin, înainte ca acestea să se transforme în celule canceroase.

Aceste modificări pot să dispară de la sine, fără tratament, însă unele dintre ele pot evolua şi pot determina cancerul cervical. De aceea, depistarea lor la timp este foarte importantă.

Ce este HPV?

HPV (Papilomavirusul uman) este o infecție virală care se transmite între oameni, fiind cea mai comună infecție cu transmitere sexuală. Infecţia cu HPV este foarte frecventă la majoritatea persoanelor active sexual şi nu prezintă simptome.

Prezenţa virusului HPV nu înseamnă că femeia va dezvolta cancer. Dacă este depistată o tulpină de HPV cu risc crescut, medicul va recomanda tratamente pentru a reduce riscul de cancer. Numai dacă aceste leziuni nu sunt tratate la timp şi corect, ele pot duce la cancer.

“Screeningul făcut cu regularitate poate detecta din timp modificările celulare. Detectarea precoce a modificărilor celulare precanceroase sau a cancerului de col uterin, precum şi tratamentul la timp şi corect duce, de obicei, la vindecarea completă. Vă invităm la testare, indiferent de vârstă, pentru că screeningul vă poate salva viaţa!”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, managerul proiectului.

Obiectivul proiectului este creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenţei crescute a cancerului de col uterin din România.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul răspunde nevoilor populației și asigură un acces echitabil și optimizat din punct de vedere regional la asistența medicală de nivel inalt, ce va ameliora rezultatele în cazul cancerului de col uterin care afectează în mod disproporționat persoanele sărace.

Pentru echipa proiectului este importanta informarea corectă și consecventă a publicului despre riscul cancerului de col uterin, având în vedere importanța înțelegerii de către femei a cauzelor bolii și cunoașterii metodelor de prevenire disponibile.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Femeie din Alba, bătută de soțul amețit de aburii alcoolului: Dosar penal și ordin de restricție pentru bărbatul de 48 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeie din Alba, bătută de soțul amețit de aburii alcoolului: Dosar penal și ordin de restricție pentru bărbatul de 48 de ani

La data de 21 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 47 de ani, din Aiud, cu privire la faptul că a fost agresată de soț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în aceeași zi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și ar unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 48 de ani, ar fi agresat-o.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de soția sa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea