Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi pacienți din Buzău, primii români vindecați și reinfectați cu COVID-19. Cum explică experții fenomenul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi pacienți din Buzău sunt primii români vindecați și reinfectați cu COVID-19: cei doi, în vârstă de 46 de ani și 29 de an, depistați pozitiv, au fost externaţi după ce au avut rezultate negative la testul de coronavirus, dar au fost depistați iar pozitiv după 12 zile de la externare.

Mihai Craiu, medic pediatru, a declarat miercuri la Digi24 că deși cazurile sunt o premieră în România, există în multe alte țări asemenea pacienți. Potrivit acestuia, o posibilă explicație este că deși virusul generează anticorpi, totuși nu se cunoaște care este nivelul de anticorpi de la care corpul câștigă lupta cu noul coronavirus.

El a spus despre cei doi pacienți internați în Buzău că organismul lor nu și-a format suficientă protecție după prima îmbolnăvire. „Nu este o anomalie, era firesc să se întâmple” și în România, a indicat el.

Beatrice Mahler, manager la institutul Marius Nasta, a declarat că poate să fie vorba de o imunitate care nu a ajuns la un nivel suficient de anticorpi care să facă față unui nou contact cu virusul, dar poată să fie vorba și de o eventuală stare latentă a virusului care după o anumită perioadă redevine activ.

Nu trebuie exclus, a spus Mahler, si o greșeală în procedura de diagnostic.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea