Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi minori din Alba au pus în pericol siguranța traficului feroviar după ce au „șutit” 65 de metri de cablu de la instalațiile de semnalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi minori din Alba au pus în pericol siguranța traficului feroviar după ce au „șutit” 65 de metri de cablu de la instalațiile de semnalizare

Doi minori din Alba au fost condamnați la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni, pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat.

Decizia magistraților Judecătoriei Aiud a fost pronunțată în data de 6 iunie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În data de 22.03.2020, în jurul orei 18:00, după o înțelegere prealabilă, inculpații s-au deplasat în zona Stației CF pentru a identifica și sustrage materiale feroase pe care, ulterior, să le valorifice la centrele de colectare a fierului vechi.

Inculpații s-au deplasat paralel cu linia de cale ferată din dreptul clădirii Stației CF, pe o distanță de circa 400 de metri, unde, din partea dreaptă a liniei, au secționat și sustras 65 de metri de cablu aferent instalațiilor de semnalizare și dirijare feroviară (compus, la exterior, dintr-un înveliș din tablă, la mijloc dintr-un strat din plumb, iar în interior din fire din cupru izolate cu grosimea de 1 mm fiecare, după cum rezultă din procesul-verbal de cercetare la faţa locului şi din procesele-verbale de reconstituire).

Mai departe, inculpații au procedat la adunarea cablului în două legături, pe care le-au introdus în doi saci de rafie, câte unul pentru fiecare inculpat, transportându-le, mai departe, la domiciliu. Aici, inculpaţii au secționat bucăţile de cablu în bucăți mai mici, de câte un metru fiecare, după care au procedat la arderea învelișului exterior al acestora în vederea extragerii firelor din cupru, pe care intenționau să le valorifice.

A doua zi, 23.03.2020, inculpații s-au deplasat la punctul de lucru al societăți, situat pe raza localității Ocna Mureș, în vederea valorificării cantității de fier obținute prin arderea cablurilor sustrase din zona Stației CF, fiind însă refuzați de angajații societății. Din declarația martorului, agent de poliție, rezultă că, în data de 23.03.2020, ulterior primirii unei sesizări referitoare la sustragerea unor cabluri de linie de cale ferată din zona Stației CF, a procedat la efectuarea de investigații la centrele de colectare a fierului vechi situate în zonă. În acest context, deplasându-se spre localitatea Ocna Mureș, a arătat că i-a identificat pe inculpați pe strada Uiorii, având asupra lor mai multe deșeuri feroase (cupru și plumb).

Decizia poate fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea