Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi candidați din Alba au reușit să treacă de proba teoretică la admiterea în Barou

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a organizat în luna octombrie a.c. proba teoretică a examenului de admitere în profesie pentru avocați stagiari și pentru persoanele care au susţinut examenul de definitivat în alte profesii juridice. Dintre cei 7 candidați din Alba, doar doi au reușit să obțină media de trecere la această probă.

Este vorba despre Mihaela Claudia Mărginean cu media 7,83 și Loredana Stănilă cu media 7,84, ambele participând la examenul pentru avocați stagiari. Ceilalți cinci candidați – Victor Agostan, Ana Maria Marc (avocați stagiari) și Alina Cioica, Delia Gligor, Elena Onaca (avocați definitivi), au fost respinși deoarece au obținut medii sub baremul concursului, respectiv sub nota 7,00.

Numărul avocaţilor admişi în Baroul Alba se poate modifica, însă, după contestaţii. Cei nemulţumiţi de notele obţinute pot solicita reevaluarea lucrărilor până marţi, la prânz.

Examenul de primire în profesia de avocat s-a desfășurat în perioada 8-19 octombrie, în cadrul a 7 centre teritoriale din țară. Potrivit calendarului luni, 8 octombrie a avut loc proba scrisă tip grilă pentru candidații care vor dobandi calitatea de avocat stagiar; miercuri, 17 octombrie – proba scrisă la disciplinele: Drept civil și Drept procesual civil (două teze distincte), pentru toti candidații; joi, 18 octombrie – proba scrisă la disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidații; vineri, 19 octombrie – proba scrisă la disciplinele Drept penal și Drept procesual penal (două teze distincte), pentru toți candidații.

Arondarea candidaților pentru susținerea examenului s-a făcut în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen, Baroul Alba fiind repartizat la Centrul teritorial Cluj-Napoca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea