Rămâi conectat

Curier Județean

Doi bărbați din Sântimbru cercetați de polițiști după ce au pus în pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată. Unul dintre ei a fost reținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de la transporturi au reţinut un bărbat bănuit de implicare în furturi de componente de la infrastructura căilor ferate. Acesta ar fi preluat elemente metalice sustrase din componenţa liniei de electrificare.

La data de 29.05.2017 polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba au constatat că de la linia de electrificare a căii ferate din apropierea haltei Sîntimbru, au fost sustrase elemente din fontă care asigură buna funcţionare a reţelei de electrificare.

Au fost luate, imediat, măsuri pentru prevenirea incidentelor privind transportul pe calea ferată, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative şi au fost demarate cercetările pentru identificarea autorilor furtului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la transporturi, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din comuna Sîntimbru, care este bănuit că a sustras elementele metalice, în valoare 2.354 lei, pe care, ulterior, le-a valorificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase. Faţă de acesta a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat” şi „distrugere şi semnalizare falsă”.

Din cercetări a rezultat şi că reprezentatul centrului de colectare, un bărbat de 44 de ani, din Sîntimbru, a preluat elementele metalice, cu toate că ar fi avut cunoştinţă de faptul că acestea provin din furt, iar legislația în vigoare îi interzice să achiziţioneze componente din infrastructura căii ferate.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la societatea comercială, s-a constat faptul că, în perioada 01.04-29.05.2017, reprezentantul legal ar fi delapidat 15.024 lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

Faţă de acesta, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea