Rămâi conectat

Politică Administrație

Documentația pentru autostrada Sebeș-Turda, finalizată azi. Urmează licitația, exproprierile și începerea lucrărilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuVicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a anunțat astăzi că a fost finalizată și semnată întreaga documentație privind culoarele I, II, III si IV ale autostrăzii Sebes-Turda, referitoare la culoarele de expropriere si la persoanele care urmează sa fie despăgubite, conform legii la justa valoare.

Potrivit liberalului, toate aceste date urmează sa fie publicate in Monitorul Oficial împreuna cu alți indicatori tehnico-economici.

În ceea ce privește procedura de expropriere, legea prevede ca după ce un evaluator independent stabilește prin raport de evaluare valoarea terenurilor si a clădirilor, banii sunt virati in contul beneficiarilor. Timp de 3 ani. Dacă cetateanul este de acord cu despăgubirea semnează acordul si poate folosi bani. Dacă nu este de acord, nu semnează si da in judecată CNADR.

Roman reamintește faptul că “săptămana viitoare, in 29 octombrie, urmează sa fie desemnati castigatorii și că din 29 octombrie începe să curgă termenul de execuție de 22 de luni.”

În ceea ce privește sumele avansate de un cotidian central, privind costuriele mari per kilometru la Autostrada Sebeș-Turda, vicele CJ Alba susține că nu sunt reale, acestea putând fi calculate doar după finalizarea licitației si semnarea contractelor.

 “Astăzi CNADR anunța ca autostrada poate fi terminată in 2015, având in vedere ca din 29 octombrie curge termenul de execuție de 22 de luni. Asta în cazul fericit ca nu vor fi contestații si se pot semna contractele de execuție. Încă nu am auzit de licitatie la vreo autostrada care sa nu fie contestata, așa ca 2016 mi se pare un termen rezonabil. Încă o precizare: pentru cei care încă nu știu, HG-ul vorbește la Art 1 de trecerea din drum expres in autostrada. Cat despre costurile per kilometru vom știi exact dupa finalizarea licitației si semnarea contractelor. Cifrele avansate nu sunt reale”, a explicat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 22 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 22 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea