Rămâi conectat

Actualitate

Doar 80 de paturi libere mai sunt la ATI în toată țara. Medicii cer restricții mai dure

Ziarul Unirea

Publicat

în

În întreaga țară mai sunt doar 80 de paturi de terapie intensivă, iar situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare pe zi, în ATI ajung câte 300 de bolnavi.

„Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”, a spus la Digi24 medicul de terapie intensivă Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca.

Măsurile implementate au avut un anumit efecte, reprezentat de stabilizarea numărului de îmbolnăviri, dar ele trebuie să aibă un efect mai puternic decât menținerea la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. Altfel, serviciile de ATI vor fi depășite, iar pacienții vor rămâne în afara secției, în camere de gardă sau vor fi duși în alte zone ale țării, unde vor mai fi locuri, a atras atenția medicul.

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente.

Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă.

Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.”, a subliniat Radu Țincu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea