Rămâi conectat

Cultură Educație

Doar 7 autovehicule nu au norma de casare îndeplinită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Penitenciarul Aiud situaţia nu e prea roz în ceea ce priveşte parcul auto. Conform informaţiilor extrase din bilanţul pe anul trecut al unităţii de încarcerare,  parcul auto este foarte îmbătrânit, astfel că din totalul de 23 autovehicule, 10 autovehicule au un rulaj de peste 200.000 km, 6 autovehicule un rulaj de peste 100.000 km şi doar 7 autovehicule nu au norma de casare îndeplinită. Cu toate acestea însă Compartimentul Auto a reuşit, în mare măsură, să asigure la cererea sectorului operativ sau administrativ, mijloacele de transport solicitate, în limita prevederilor tabelei de înzestrare şi a ordinelor în vigoare. Întreaga activitate s-a bazat pe stabilirea şi luarea măsurilor de eficientizare a exploatării mijloacelor de transport din dotare. În aşa condiţii, pe parcursul anului trecut s-a reuşit înregistrarea unui coeficient de utilizare a parcului de aproximativ 75%.
Au fost efectuate inspecţiile tehnice periodice ale autovehiculelor din dotarea unităţii la  termenele scadente, astfel încât să fie eliminată posibilitatea de producere a evenimentelor rutiere. 60% din autovehicule au fost respinse la prima inspecţie, astfel că au fost necesare reparaţii pentru readucerea maşinilor la parametrii prevăzuţi în normativele tehnice şi obţinerea avizelor. „În cursul anului 2010, s-au aprovizionat piese de schimb în valoare de 14.302 lei din care în procesul de reparaţie s-au consumat piese în valoare de 7105,94 lei, în magazie existând un stoc în valoare de 55.789 lei datorat în mare parte pieselor de schimb atipice. La capitolul materiale cu caracter funcţional, s-au aprovizionat diverse bunuri, în procesul de întreţinere a autovehiculelor fiind folosite materiale în valoare de 7954,97 lei, în magazie existând un stoc în valoare de 21.496  lei”, se precizează în materialul de bilanţ.
Pe parcursul anului trecut au fost efectuate de către Penitenciarul Aiud misiuni ce au însumat un număr de 250.305 kilometri efectivi, peste 90% din misiuni fiind de transport ppl la instanţe şi transfer. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea