Rămâi conectat

Politică Administrație

DNA cere pentru a doua oară Consilului Local Alba Iulia să se constituie parte civilă în dosarul ”Subvențiilor ilegale de la STP”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul local Alba Iulia are termen limită să hotărască dacă se constituie parte civilă în dosarul penal în care 8 persoane din Primăria Alba Iulia, printre care se află primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu și fostul viceprimar Ioan Bogățan, sunt cercetate penal pentru acordarea în mod nelegal de subvenții de la bugetul CL către STP Alba Iulia.

Revenim la adresa noastră din data de 26.09.2012 pe care v-o anexăm și în copie și în interesul soluționării dosarului penal de mai sus privind pe învinuiții Mircea Hava, Țâr Teofila, Paul Voicu, Ioan Bogățan ș.a, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de acordare de subvenții cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinațiilor subvenților prev. de art. 10 lit.b din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 din C. Pen., și având ca obiect acordarea în mod nelegal de subvenții de la bugetul Consilului Local al municipiului Alba Iulia către SC STP Alba Iulia în perioada de la data expirării contractului de servicii trasport public local încheiat între Primăria Alba Iulia și această societate și până la data atribuirii acestui contract de servicii unui nou operator de trasport prin licitație publică, dacă înțelegeți să vă constituți parte civilă în cauză în contra învinuiților. Datele solicitate ne vor fi comunicate până la data de 25.10.2012, ora 16.00”, se precizează în solicitarea întocmită în 11.10.2012 de Liana Boer, procuror șef serviciu.

În dosarul 213/P/2011 din 17.02.2012 sunt urmărite penal 11 persoane: primarul Mircea Hava – în calitate de învinuit, pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii iar Paul Voicu, Ioan Bogăţan, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr, Stelian Constantin Nicola (directorul STP),  şi alte 4 persoane (funcționari din primărie şi angajați ai STP Alba) sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea destinaţiei subvenţiei conform legii, conform constatării făcute de DNA Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea