Rămâi conectat

Politică Administrație

DNA a redeschis abia săptămâna trecută dosarul proiectelor lui Dan Barna

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DNA a redeschis abia săptămâna trecută dosarul proiectelor lui Dan Barna

Sorina Matei susţine că DNA a redeschis abia săptămâna trecută „dosarul proiectelor lui Barna”. Reacţia jurnalistei vine după ce procurorii DNA au anunţat că s-ar fi autosesizat în legătură cu dezvăluirile despre proiectele cu fonduri europene din ancheta Rise Project, existând un dosar in rem, informează B1 TV.

„DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, „dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosar, desfiinţând în totalitate soluţia de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Anul trecut, DNA a mai investigat un proiect în care firma liderului USR, Dan Barna, a asigurat consultanța, ca în proiectele despre care au scris jurnaliștii de la Rise Project. Procurorii de la DNA Alba au clasat, însă, dosarul.

„Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba. Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna şi a soţiei acestuia, Grupul de Consultanţă pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speţă încă. DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF”, a mai scris Sorina Matei.

Dan Barna a fost cel care a cerut ca DNA să se ocupe de anchetă, după ce s-a autosesizat și Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă (DLAF). Barna a argumentat că DLAF este un organism aflat în subordinea Vioricăi Dăncilă, contracandidata sa în alegerile prezidențiale, în timp ce în DNA are încredere.

sursa: psnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea