Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Distracţia pe gheaţă din Cetatea Alba Carolina a luat sfârşit. Care sunt alternativele amatorilor de sport

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

patinoar01Patinoarul din Piaţa Cetăţii şi-a luat „la revedere” anul acesta de la iubitorii sportului de iarnă, programul de funcţionare fiind stabilit până în data de 9 februarie. Vremea bună din ultima perioadă încurajează albaiulieni să practice sport în aer liber, într-o atmosferă de primăvară. Care sunt alternativele amatorilor de sport şi la ce costuri se ridică o să vă prezentăm pe scurt, în materialul următor.

Alba Iulia se poate mândri cu cele mai moderne săli de fitness din Transilvania, la cele mai bune preţuri. SPICE FITNESS este situat în apropierea sediului Direcţiei Finanţelor Publice Alba, şi gândit ca un club privat de sănătate şi fitness care reuneşte într-un spaţiu generos, de circa 1.000 de metri pătraţi, aparate de fitness de ultimă generaţie, zen-gym142sală de aerobic ozonizată, saună, jacuzzi, spaţiu de joacă pentru copii cu supraveghetor, bar-recepţie, vestiare, duşuri (prosoape pentru antrenament incluse) şi parcare privată controlată. Preţul unui abonament este de 189 de lei, iar pentru cei mai puţin pretenţioşi, administratorul a deschis o altă sală la fel de bine dotată,  fără saună şi jacuzzi, lângă piaţa agroalimentară din Alba Iulia. Preţul unui abonament este de 89 de lei. STUDIO FITNESS situată lângă Stadionul Cetate din Alba Iulia este o sală modern dotată, preţul unui abonament fiind de 100 de lei. Despre ZEN GYM, centrul multifuncţional sportiv de fitness şi SPA am mai povestit în urmă cu câteva zile, o parte din serviciile centrului pot fi revăzute AICI. Una dintre primele săli apărute în Alba Iulia care funcţionează şi astăzi este cea de la Casa de Cultură a Sindicatelor, preţul unui abonament fiind de 70 de lei.

Sport-pe-Stadionul-Cetate-din-Alba-Iulia15În lipsa unei echipe de fotbal, principalele activităţi sportive pe STADIONUL CETATE din Alba Iulia sunt joggingul, „scările”, tenis cu piciorul abdomene, flotări, tracţiuni, abdomene şi alte activităţi menite să întreţină forma fizică şi psihică. Deocamdată intrarea pe „Cetate” este liberă, în Consiliul Local s-a pus problema punerii unei taxe pentru întreţinerea bazei sportive. Amatorii de sport se pot antrena de luni până sâmbătă, de dimineaţa până seara.

PISTA pentru BICICLIŞTI care traversează Dealul Mamut din Alba Iulia. Lungimea traseului este de peste 5 kilometri având o alee pietonală lată de 2 metri şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 3 metri. Dacă alea pietonală este aproape de finalizare, lucrările la pistă abia au fost începute. Dificultatea pistei este medie, se urcă pista-pentru-biciclisti-care-traverseaza-dealul-mamut25aproximativ 2 kilometri şi se coboară 3,5 km, dacă intrarea se face din zona Cetate sau Miceşti cu ieşirea în cartierul Pâclişa. Deocamdată pentru nu există nicio taxă pentru amatorii sportului pe două roţi.

Iubitorii sportului „rege” au la dispoziţie nenumăratele terenuri sintetice în Alba Iulia, ale căror preţuri variază, de la 6 la 10 lei de persoană, pentru o oră de fotbal. Amintim terenurile situate în incinta Liceului „Dorin Pavel”, „H.C.C.”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi cele situate la periferia oraşului, de la Restaurantul Mureşul Drâmbar sau Vila Elisabeta. Un alt teren sintetic din Alba Iulia, „La Mişu”, situat în cartierul Ampoi 3, în spatele benzinăriei Lukoil. Baza sportivă Winner`s Club Ţălnar, oferă multiple posibilități de petrecere a timpului liber prin fitness, aerobic, amical-uniristi-21tenis de câmp sau de masă, fotbal și distracție, la piscină, în perioada caldă a anului. Amintim și Baza Sportivă Pro Lincă, mai exact cele trei terenuri de tenis din Șanțurile Cetății, deschise în fiecare zi din săptămână.

Ei bine se pare că albaiulienii au unde să se întrețină, luna februarie fiind una bună pentru practicarea sportului la munte, Domeniul Schiabil Șureanu sau pârtiile Vârtop de la Arieșeni, așteaptă schiorii până în luna martie.

Nu ne rămâne decât să sperăm că de data aceasta politicienii își vor ține cuvântul, iar înainte de Paști vom putea înota în mult lipsitul Bazin Olimpic, dintr-un oraș care se vrea european. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea