Rămâi conectat

Ştirea zilei

Disperarea românilor atinge cote alarmante! Întreţinătoarea unei bătrâne paralizate ameninţă că se sinucide

Publicat

în

Aceasta este târâtă de 4 ani prin  procese, de un om lacom şi fără scrupule

    Emilia Crişan este o femeie încă la vârsta activă, dar fără niciun venit, cu excepţia a ceea ce câştigă lucrând cu acul şi  ghergheful. A avut cândva serviciu, dar acum a ieşit şi din perioada de şomaj. În principiu ar trebui să fie acceptată ca însoţitoare pentru mama ei, în vărstă de 81 de ani şi foarte bolnavă. Dar, după cum afirmă ea, bătrânei nu i s-a stabilit niciun grad de handicap, indiferent de medicii la care a apelat. Femeia afirmă că toţi „i-au întors spatele”, pentru că… nu a avut să le dea nimic. Dar nu a putut să confirme că ar fi încercat să mituiască pe cineva şi nici nu ne-a spus (deocamdată) vreun nume, pentru că se teme de „represalii”. Acest lucru m-a nedumerit, pentru că, deşi nu sunt specialist şi nu se cade să mă pronunţ cu privire la lucruri despre care nu am habar, diagnosticul mamei femeii, aşa cum reiese din documentele medicale, mie mi s-a părut foarte grav: hemipareză dreaptă spastică sechelară, sechele după un accident vascular cerebral, ateroscleroză cerebrală, demenţă incipientă, hipertensiune, insuficienţă cardiacă etc. (vezi facsimilul) Aceste documente datează din anul 2010, dar Emilia Crişan afirmă că mama sa este paralizată de vreo 13 ani. Nu înţelegem în acest caz, cum de nu a fost încadrată într-un grad de handicap grav! Specialiştii comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, din cadrul DGASPC Alba, ne-au declarat că femeia ar trebui să se prezinte de urgenţă cu documentele medicale la sediul din strada Bucureşti, să completeze cererea necesară şi să-i fie întocmită documentaţia în baza căreia i se va putea elibera certificatul.
Dar o nenorocire nu vine niciodată singură. Pe lângă faptul că cele două femei de-abia supravieţuiesc din pensia bătrânei şi din ceea ce câştigă fiica ei, muncind pe unde apucă şi ce apucă, s-au mai trezit şi cu un proces pe cap. Pensia bătrânei este de 350 de lei, iar chiria pentru casa în care locuiesc cele două este de 300 de lei. De unde bani pentru utilităţi, hrană, medicamente etc.? Darămite pentru un proces? Acţiunea în instanţă a fost făcută de un individ lacom şi fără scrupule din Şard, care susţine că bătrâna i-ar fi vândut lui, în septembrie 2003, un teren de 600 mp., situat într-o zonă rezidenţială. Dar acest lucru se pare că era imposibil, deoarece bătrâna este paralizată din anul 1999, iar din iunie 2003 până în octombrie 2011 a locuit la Tg. Mureş. Din declaraţia ei reiese că nici măcar nu-l cunoaşte pe cetăţeanul respectiv, acuzându-l că vrea să profite de boala şi de sărăcia ei.
Deocamdată norocul celor două femei a apărut doar în parte, prin preluarea de către av. Ioan Rus a acestei cauze şi prin faptul că instanţa s-a dovedit imparţială şi intransigentă. Astfel, după patru ani de noi termene şi amânări, la sfârşitul anului 2011, bătrânei paralizate i s-a dat câştig de cauză. Dar partea adversă a înaintat un recurs, ce se va afla pe rolul Tribunalului Alba în data de 10 februarie. De data asta, însă, cele două femei au ajuns la capătul puterilor. În momentul în care m-am întâlnit cu doamna Crişan am văzut-o într-o stare de evidentă tulburare, plânsă şi disperată. Ea mi-a declarat, în scris, că este gata să „încheie conturile” cu această viaţă, pentru că nu mai rezistă. Nu am scris cele de mai sus cu scopul de a influenţa instanţa (nici nu este posibil acest lucru), dar dacă din documentele existente în dosarul cauzei nu reiese clar, fără niciun dubiu, că terenul a fost vândut de bătrâna paralizată, atunci nu numai că celor două ar trebui să li se facă dreptate, dar mai mult, cetăţeanul care s-a lăcomit la bruma de avere a unor nefericite sărmane ar trebui pedepsit exemplar.
Ioan HĂNŢULESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Bărbat din Alba, dat DISPĂRUT de familie, a fost găsit inconștient într-o grădină, de către un câine de salvare

Publicat

în

Polițiștii din Sebeș caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 mai 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către un bărbat  din municipiu, cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 20 mai 2022, tatăl său, STRICAT  IOAN, de 84 de ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Bărbatul are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • 170 cm înălțime;
  • aproximativ 70 de kilograme;
  • păr alb, tuns scurt;
  • ochi albaștri;

La data plecării purta cu o bluză cu dungi orizontale, în colorile alb, negru și maro, pantaloni de trening de culoare neagră și pantofi de culoare neagră.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării bărbatului, iar acesta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o grădină situată pe raza municipiului Sebeș, cu ajutorul unui câine de căutare/salvare persoane din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.
Acesta era conștient dar necooperant și a fost transportat, de o ambulanță, la spital, pentru îngrijiri medicale.

La examinarea sumară, pe corpul bărbatului nu au fost identificate urme de violență.
Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare