Dispensarul din Sebeș, în care se află mai multe cabinete medicale, va fi reabilitat. Investiție de 510.000 de euro
Dispensarul din Sebeș, în care se află cabinete medicale cu medici de familie pentru consultații și tratament, dar și un laborator dentar, va fi reabilitat, investiția ridicându-se la circa 510.000 de euro, iar lucrările vizează reparații capitale.
Consilierii locali din Sebeș au aprobat, în ședința marți, un proiect de hotărâre privind Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru obiectivul Reabilitarea clădirii dispensarului, în care se află, la parter, trei cabinete medicale cu medici de familie și un laborator dentar, iar la etaj, trei cabinete medicale cu săli de tratament.
Investiția, inclusiv cu TVA, se ridică la 2.374.160 de lei, iar durata de realizare a ei este 12 luni, plus două luni pentru realizarea proiectului tehnic.
Această investiție a fost cerută inclusiv de medici care lucrează aici.
Între lucrări sunt prevăzute izolarea termică a fațadei, partea opacă cu sistem termoizolant amplasat la exterior cu o grosime de 10 cm, înlocuirea tâmplăriei exterioare, a geamurilor, a celei aferente accesului în clădire cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a părții vitrate, tâmplărie dotată cu dispozitive pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă. Sunt prevăzute și termoizolarea planșeului, respectiv înlocuirea corpurilor de încălzire, cu radiatoare, care se vor monta în apropierea pardoselii.
Totodată, sunt prevăzute înlocuirea instalațiilor, montarea de robinete cu cap termostatic la radiatoare și izolarea conductelor din subsol cu scopul reducerii pierderilor.
Pe holuri și în saloane vor fi montate sisteme de aer condiționat și corpuri de iluminat cu eficiență ridicată și durată mare de viață, potrivit proiectului aprobat de consilierii locali.
Circuitele electrice, instalațiile de distribuție a apei reci, care nu mai sunt bune, vor fi înlocuite, dar și ușile și ferestrele interioare.
De asemenea, vor fi refăcute finisajele în toate corpurile clădirii în care este necesar acest lucru, astfel încât imobilul să capete o nouă înfățișare.
Pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura clădirii, vor fi reparate trotuarele de protecție. Nu în ultimul rând vor fi create facilități pentru persoanele cu handicap.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România
Publicitate electorală | Beniamin Todosiu: Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna un DEZASTRU pentru Alba și pentru România Nicolae Ciucă și o guvernare de dreapta ar însemna, în următorii ani, un dezastru pentru Alba și pentru România. După prezentarea programului de guvernare al liberalilor, e tot mai clar că următorii ani ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan