Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Directorul STP Alba Iulia ”îi calcă pe nervi” pe consilierii locali liberali

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*STP Alba Iulia nu poate fi controlat de o simplă comisie din CL Alba Iulia – Stelian Nicola vrea audit efectuat de PricewaterhouseCooper sau Ernst&Young!

După mai multe încercări eșuate ale comisiei desemnate să verifice, prin AIDA Transport Local, activitatea STP Alba Iulia, consilierii locali au avut astăzi surpriza să afle ”la prima mână”, chiar de la directorul Stelian Nicola, tot ce ar trebui să știe despre activitatea firmei de transport local din municipiu.

Acesta s-a prezentat în ședința de Consiliu Local cu un raport detaliat privind situația veniturilor și cheltuielilor din cadrul contractului ce prevede printre altele și plata sumei de 14,5 milioane de lei, reprezentând contribuția CL al municipiului Alba Iulia către AIDA Transport Local, care să transmită mai departe acești bani către vistieria STP Alba Iulia.

Apariția directorului STP i-a luat prin surprindere, dar i-a și enervat pe consilierii locali PNL, în special pe Simone Albani (unul din membrii comisiei de ”monitorizare și control” a cheltuielilor cu serviciului de transport local) care, după săptămâni întregi de bătut ”la uși închise” s-a simțit ”desconsiderat” de modul în care Stelian Nicola înțelege să ”colaboreze” cu cei care îi asigură cea mai mare parte din venituri:

Eu și colegul Horațiu Clepan v-am întrebat despre aceste lucruri în fiecare zi și mi se părea normal să ne explicați prima dată nouă, care am fost votați să facem parte din comisia de control, nu să apăreți aici din senin. (…) Mi se pare o sfidare vis-a-vis de Consiliul Local. Dumneavoastră apăreți aici după o lună și jumătate, cu un dosar în care prezentați ce vreți, nu ce v-am cerut noi”, a spus Simone Albani.

În replică, Stelian Nicola a explicat că în opinia sa comisia a fost constituită cu încălcarea Legii 215 care prevede ca cel puțin unul dintre membri să fie expert. De asemenea, tot contrar legii, nu au fost stabilite nici obiectivele controlului și nici perioada în care se va desfășura acesta.

Din această comisie lipsesc experții. La modul cel mai sincer, dacă aș fi Consiliul Local nu mi-aș asuma să mă duc să controlez o societate cu care nici măcar nu am contract, nefiind de specialitate”, a spus directorul STP.

Acesta a fost contrazis de consilierii PSD care au amintit că Horațiu Clepan este economist și lucrează în domeniul transporturilor și de consilierul PNL Daniel Zdrânc: ”Și dacă nu era votată respectiva comisie, având în vedere că prestați un serviciu de utilitate publică era normal să răspundeți întrebărilor oricărui consilier. Dumneavoastră nu vă aflați acum aici la solicitarea unui consilier, ci din proprie inițiativă”.

În final, după câteva minute de polemică privind cine are și cine nu are dreptul să controleze activitatea unei firme finanțată, totuși, în cea mai mare parte de la bugetul local (discuție care, cu siguranță ar fi fost și mai interesantă dacă liberalii beneficiau și de suportul ”vocalului” coleg Rareș Buglea care a ales să părăsească sala de ședințe după apariția directorului STP), am aflat și adevăratul motiv pentru care Stelian Nicola s-a prezentat în fața Consiliului Local:

Pentru dovedirea bunei credințe și a înlăturării suspiciunilor cu privire la justificarea cheltuielilor, vă solicităm să adoptați o Hotărâre de Consiliu Local prin care să stabiliți să se efectueze un audit cu privire la executarea acestui contract (n.r. cu AIDA-TL), de către una din cele patru mari companii de audit și consultanță și anume: PricewaterhouseCooper, Ernst&Young, KPMG sau Deloitte, prin reprezentanțele din România ale acestora. Dacă considerați că este împovărătoare o asemenea cheltuială pentru Consiliul Local Alba Iulia, STP se obligă să suporte contravaloarea lucrării de audit. Dorim să precizăm și în scris faptul că nu agreem decât un control efectuat de o astfel de companie specializată în acest sens și nu de către persoane fără o pregătire de specialitate”, a declarat Stelian Nicola.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea