Directorul STP Alba Iulia ”îi calcă pe nervi” pe consilierii locali liberali

*STP Alba Iulia nu poate fi controlat de o simplă comisie din CL Alba Iulia – Stelian Nicola vrea audit efectuat de PricewaterhouseCooper sau Ernst&Young!

După mai multe încercări eșuate ale comisiei desemnate să verifice, prin AIDA Transport Local, activitatea STP Alba Iulia, consilierii locali au avut astăzi surpriza să afle ”la prima mână”, chiar de la directorul Stelian Nicola, tot ce ar trebui să știe despre activitatea firmei de transport local din municipiu.

ELIT

Acesta s-a prezentat în ședința de Consiliu Local cu un raport detaliat privind situația veniturilor și cheltuielilor din cadrul contractului ce prevede printre altele și plata sumei de 14,5 milioane de lei, reprezentând contribuția CL al municipiului Alba Iulia către AIDA Transport Local, care să transmită mai departe acești bani către vistieria STP Alba Iulia.

Apariția directorului STP i-a luat prin surprindere, dar i-a și enervat pe consilierii locali PNL, în special pe Simone Albani (unul din membrii comisiei de ”monitorizare și control” a cheltuielilor cu serviciului de transport local) care, după săptămâni întregi de bătut ”la uși închise” s-a simțit ”desconsiderat” de modul în care Stelian Nicola înțelege să ”colaboreze” cu cei care îi asigură cea mai mare parte din venituri:

Eu și colegul Horațiu Clepan v-am întrebat despre aceste lucruri în fiecare zi și mi se părea normal să ne explicați prima dată nouă, care am fost votați să facem parte din comisia de control, nu să apăreți aici din senin. (…) Mi se pare o sfidare vis-a-vis de Consiliul Local. Dumneavoastră apăreți aici după o lună și jumătate, cu un dosar în care prezentați ce vreți, nu ce v-am cerut noi”, a spus Simone Albani.

ADEZIUNE PLUS

În replică, Stelian Nicola a explicat că în opinia sa comisia a fost constituită cu încălcarea Legii 215 care prevede ca cel puțin unul dintre membri să fie expert. De asemenea, tot contrar legii, nu au fost stabilite nici obiectivele controlului și nici perioada în care se va desfășura acesta.

Din această comisie lipsesc experții. La modul cel mai sincer, dacă aș fi Consiliul Local nu mi-aș asuma să mă duc să controlez o societate cu care nici măcar nu am contract, nefiind de specialitate”, a spus directorul STP.

Acesta a fost contrazis de consilierii PSD care au amintit că Horațiu Clepan este economist și lucrează în domeniul transporturilor și de consilierul PNL Daniel Zdrânc: ”Și dacă nu era votată respectiva comisie, având în vedere că prestați un serviciu de utilitate publică era normal să răspundeți întrebărilor oricărui consilier. Dumneavoastră nu vă aflați acum aici la solicitarea unui consilier, ci din proprie inițiativă”.

În final, după câteva minute de polemică privind cine are și cine nu are dreptul să controleze activitatea unei firme finanțată, totuși, în cea mai mare parte de la bugetul local (discuție care, cu siguranță ar fi fost și mai interesantă dacă liberalii beneficiau și de suportul ”vocalului” coleg Rareș Buglea care a ales să părăsească sala de ședințe după apariția directorului STP), am aflat și adevăratul motiv pentru care Stelian Nicola s-a prezentat în fața Consiliului Local:

Pentru dovedirea bunei credințe și a înlăturării suspiciunilor cu privire la justificarea cheltuielilor, vă solicităm să adoptați o Hotărâre de Consiliu Local prin care să stabiliți să se efectueze un audit cu privire la executarea acestui contract (n.r. cu AIDA-TL), de către una din cele patru mari companii de audit și consultanță și anume: PricewaterhouseCooper, Ernst&Young, KPMG sau Deloitte, prin reprezentanțele din România ale acestora. Dacă considerați că este împovărătoare o asemenea cheltuială pentru Consiliul Local Alba Iulia, STP se obligă să suporte contravaloarea lucrării de audit. Dorim să precizăm și în scris faptul că nu agreem decât un control efectuat de o astfel de companie specializată în acest sens și nu de către persoane fără o pregătire de specialitate”, a declarat Stelian Nicola.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 79 de noi INFECTĂRI în județul Alba, în ultimele 24 de ore: LISTA localităților din care provin noile cazuri de COVID-19

Joi, 25 februarie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 79 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

18 Comentarii

???? 26 iulie 2013 at 14:50

Dar oare MARIA SA don derector, cit de specialist o fi ? poate doar specialist sprijinit politic. Ar face bine derectorasul sa nu uite in subordinea cui se afla ca institutie, sa nu dae cu piciorul legii, ca sa nu ajunga sa ia el pșicioare acolo unde ar fi trebuit sa le ia de mult timp.
Asa le trebuie albaiulienilor, care au votat aroganta , smecheria si viclenia pedelisto bocista. Au fost printre foarte putinele orase din tara care au inteles sa nu se elibereze de mistocaria portocacalie, facinduse astfel de risul tarii. De ce naiba nu pricep odata blegii care voteaza un primar ca trebuie sa nu ii voteze in bloc si consilierii aceluiasi partid, tocmai pt ca activitatea edilului sa poate fi monitorizata si controlata de catre consilieri. Asa, se da ordin la pedelei sa nu se voteze decat ce vor marimile lor si asa se si voteaza. Sufera cineva ? Oricum ..ulimea cum spunea odata un sefutz local, nu se pricepe si uite ca acum si sefuletzii marunti contesta pe consilierii de opozitie si vrea audit supersofisticat. Cea ar fi ca derectorasul sa suport el insusi costul unui astfel de aaudit si firma pe care din greseala, o conduce se pare, de cam prea mult timp.

albanez 26 iulie 2013 at 15:44

Stelica si Pedelistii sunt mana in mana, nu vor control ca sa nu se vada ce magarii fac. Asta cu auditarea de catre nu stiu ce firme specializate chiar ca e amuzanta rau de tot. Niste nesimtiti!

badea 26 iulie 2013 at 16:05

cine sa faca un control adevarat?macaraonarul cu pregatire de timplar?aveti ce ati votat!

@badea 26 iulie 2013 at 16:37

pe macaronar macar il intereseaza! si daca tu nu l-ai votat asta nu inseamna ca nu e capabil! Felicitari si succes in verificarea activitatii STP pentru consilierii USL!

Elena 26 iulie 2013 at 16:34

Sa faca verificarea amantadadi a lui hava daca tot divorteaza si ea si primarul

Elena 26 iulie 2013 at 16:36

Daca tot divorteaza hava sa faca verificarea aia mica, neagra si bondoaca, viitoare sotie

@elena 26 iulie 2013 at 16:39

In 2014 ca pana atunci mai are de pus bani deoparte! sa se poata retrage in Dubai!

@@elena 26 iulie 2013 at 17:07

Ba gligor, iar iti comentezi singur postarile? Libidinosule, mai e pana in campanie. Ia povesteste-ne tu pana atunci ce faceai tu cu cand rupeai bilete la Clubul tineretului si aveai dosar de hot si cate si mai cate…si acum te crezi mare ziarist, vocea cu codita slinoasa de la radio PNL.

pdl 26 iulie 2013 at 17:26

Postac pdl in care s-a umflat orezul! creier 0 barat!

Elena trei 26 iulie 2013 at 23:22

Asa este, din cauza lui Gligor, directorul STP, Hava, viceprimarul si ceilalti au averile confiscate de DNA si numai Basescu i-a salvat (deocamdata) de catuse! Mare putere are Gligor asta!

@Elena trei 26 iulie 2013 at 23:52

Nu-ti mai da atata importanta gligore, ca la aia o sa li se ridice sechestrul dupa ce se termina cercetarile, e o procedura juridica standard, iar tu ramai acelasi agramat gretos care se crede puternic si se lauda si isi raspunde singur pe forumuri.

Elena patru 27 iulie 2013 at 0:13

Eu zic ca gligor e vinovat de escrocheriile pedelistilor in frunte cu hava, de la STP, gligor e vinovat ca hava divorteaza, ca portocalii au furat tot ce s-a putut, ca primarul e mai mult prin concedii cu brunetica ghemotoc, ca stelian ciordeste bani de la stp….e clar, gligor trebuie cercetat de dna si trimis in judecata!

@ Elena patru 27 iulie 2013 at 9:43

Pana la 2 ani copilul vorbeste despre el la persoana a III-a, dar la azi-maine 60 de ani, e patologic ba gligor. Hai ca deja mi-am pierdut prea multa vreme cu un jeg.

Oslo 26 iulie 2013 at 22:18

Bravo Stelian! ai reusit sa-i înfrunti pe incompetentii care habar nu au ce inseamna un transport in comun adevarat,nu cred ca Albani sau Clepan circula cu autobuzul sau au circulat vreodata aici sau in alta tara din Europa sa faca diferenta ! In Alba e multa lume care se bucura de calitatea transportului si de pretul corect al biletului ce sa mai vorbim de tipuri de abonamente sau bilet prin sms ,, daca toate firmele ar fi fost conduse la nivelul in care STP este condus am fi fost mult mai dezvoltati.. iar cât priveste pe cei care fac transport fara subventii, ori fac evaziune ori spală bani. nu exista in Europa transport in comun fara subventie iar dobitocii din consiliu care blochează activitatea unei firme cheie sunt chiar iresponsabili si merita ………..si suturi in fund!..,,

Alex Danila 26 iulie 2013 at 22:34

In orice situatie, decat sa fie controlata o societate de catre un consilier local din Alba Iulia (INDIFERENT CINE AR FI!), mai bine s-ar alege o firma experimentata, care sa fie pregatita in domeniu, si care sa preseteze acest serviciu in mai multe tari! Bravo, Stelian!

Alex Danila 26 iulie 2013 at 22:39

Se pare ca vestitul Albani e suparat ca nu mai poate trimite articole prin ziare, in care sa spuna ca STP-ul nu s-a supus controlului! „Nu trebuia sa veniti aici din senin…” Pai daca a venit „din senin” in plina sedinta, e perfect! Au fost de fata toti consilierii! (in fine… cei 19 prezenti)

@Alecx puradel danila 26 iulie 2013 at 22:45

Postacii pdl se bazeaza pe un copil incult de 16ani. Stelica si stp sunt pe ultimul drum mai ales ca si idolul vostru hava l-a lasat cu fu.dul in soare!Nu stiu de ce va mai bagati in seama!

@Alecx puradel danila 27 iulie 2013 at 0:02

Copilul asta de 14 ani iti este net superior, iar el este inca in etapa de invatare, tu in schimb o sa ramai la fel de prost si fudul cum esti si acum.

Comentariile sunt oprite