Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Directorul CS Unirea, Corneliu Mureșan: Campionatul Național de Powerlifting are loc în weekend la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, a spus, luni, la radio Unirea FM, că sâmbătă și duminică va avea loc la Alba Iulia Campionatul Național de Powerlifting, la care până în prezent și-au anunțat prezența circa 90 de sportivi din țară.

Corneliu Mureșan a fost invitat, luni, la radio Unirea FM, în condițiile în care duminică la Alba Iulia a avut loc faza națională a Campionatului Național de Marș, organizată de CS Unirea Alba Iulia în parteneriat cu Federația Română de Atletism.

El a declarat că de la începutul mandatului și-a dorit să organizeze la Alba Iulia, împreună cu federațiile de profil, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, fazele naționale ale sporturilor în care activează clubul său, motivând că în această perioadă toată lumea vrea și trebuie să vadă Orașul Marii Uniri, iar aceasta ar fi o bună oportunitate.

”Nu am întâlnit nimic negativ în feedback-ul primit în urma Campionatului Național de Marș, iar toată lumea a fost mulțumită (…) Au fost, în total, 178 de sportivi înscriși în competiție. Da, s-a umplut Cetatea, atât de ei, cât și de susținătorii lor, antrenori, reprezentanții federației, sponsori și alți oameni care s-au alăturat evenimentului”, a spus Mureșan.

Sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia au obținut clasări foarte bune, ocupând cinci locuri pe podium: La Juniori 2 (Pașca-Igna Lorena Lucia, locul II), la Juniori 1 (Panța Roxana, locul I), la Tineret (Molnar Carmen Bianca, locul I), la Seniori (Ana Rodean, locul II) și (Acatrinei Mihaela, locul III). La proba pe echipe, CS Unirea Alba Iulia a câștigat competiția la feminin senioare.

Bucuria pentru bunele rezultate și organizare a durat doar câteva ore pentru că de astăzi s-a trecut la mobilizarea pentru Campionatul Național de Powerlifting.

”Campionatul va avea loc în Sala Universității 1 Decembrie 1918, de pe strada Vasile Alecsandri, iar celor care sunt doritori să se alăture acestui eveniment le spun că sâmbătă, 31 martie, concursul debutează de la ora 13.00, iar duminică, de la ora 12.00. Intrarea va fi liberă pe parcursul în ambele zile”, a spus Mureșan.

Competiția va fi organizată împreună cu Federația Română de Powerlifting, care își are sediul la Alba Iulia.

”În momentul de față sunt înscriși circa 90 de sportivi, între care peste 20 de fete, iar acest lucru generează o atenție sporită, având în vedere că este o competiție cu greutăți”, a mai spus directorul CS Unirea Alba Iulia.

De asemenea, el a precizat că are o colaborare foarte bună cu Federația Română de Powerlifting, a cărei președinte este sportivul Ovidiu Pănăzan.

”Ei au mai organizat la Alba Iulia diferite etape de campionate naționale, iar și în privința lor lucrurile vor decurge bine, pentru că au logistica necesară și experiență. Secția de powerlifting e una prolifică a clubului nostru, dar e și un sport care a prins în județul Alba, datorită unor oameni cu suflet mare, foarte pasionați, ca Ovidiu Pănăzan”, a mai spus Mureșan.

Secția de Powerlifting, unde antrenor este același Ovidiu Pănăzan, are șapte sportivi legitimați, care au avut rezultate foarte bune la competiții naționale și internaționale.

Următorul Campionat Național de la Alba Iulia va fi cel de Haltere, în 19-23 iunie, a mai anunțat Corneliu Mureșan.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea