Directorii instituțiilor de învățământ nu vor mai putea deține funcții politice: O nouă lege adoptată în Camera Deputaților

Directorii instituțiilor de învățământ nu vor mai putea deține funcții politice: O nouă lege adoptată în Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, un proiect de lege potrivit căruia directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic.

Proiectul de lege propune modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 şi prevede că „directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

ELIT

Iniţiatorul, deputatul USR Cristina Iurişniţi, menţionează în preambulul proiectului că finalitatea urmărită de această modificare legislativă „este depolitizarea funcţiilor de conducere de la nivelul unităţilor şcolare, care va genera o serie de beneficii”.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat şi de Senat, care este Cameră decizională.

sursa: stiripesurse.ro

Alexandru FURDUI

2 Comentarii

Stabilitate 24 octombrie 2019 at 6:00

Stabilitate ar fi daca nici un director al vreunei institutii nu ar face politica si nu ar fi numit politic.

Gogu 24 octombrie 2019 at 17:15

Asta spune Legea educației acum:
„Art. 257. – (1) Funcția de director și de director adjunct se ocupă prin concurs public de către cadre didactice titulare membre ale corpului național de experți în management educațional.
(2) Ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct se realizează prin concurs național, coordonat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizat prin inspectoratele școlare, conform unei metodologii elaborate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și adoptate prin ordin al ministrului.
(3) În urma promovării concursului, directorul încheie contract de management administrativ-financiar cu primarul/primarul de sector al unității administrativ-teritoriale, respectiv președintele consiliului județean pe raza căruia se află unitatea de învățământ.
(4) Directorul și directorul adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, județean sau național.”

Unde este modificarea – minune??.????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...